Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Kezd súlyossá válni a hajléktalanhelyzet Budapesten

A rengeteg hajléktalan a köztisztaságra és a közbiztonságra sincs jó hatással, melynek kapcsán Szentkirályi Alexandra újabb kritikákat fogalmazott meg Karácsony Gergely irányába.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Unsplash/Clay LeConey
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely talán már csak napokig érezheti magát főpolgármesternek, mert Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra is jó eséllyel pályázhat a helyére. A Fidesz jelöltje hisztis kisgyerekhez hasonlította Karácsony viselkedését, aki szerinte semmit nem tett az elmúlt években azon kívül, hogy követte Gyurcsány Ferenc utasításait.

Szentkirályi bármikor kész lenne egy az egyben vitázni a volt miniszterelnökkel, akit számos dologban tervezne számon kérni. Mindeközben Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott, semmi jót nem tud mondani Karácsony ténykedéséről, annyira kritikán alulinak tartja, és ezzel sokan mások is így vannak. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Szintén súlyos kérdést jelent Budapesten sok egyéb más mellett a hajléktalanok helyzete, amivel Szentkirályi az elsők között foglalkozna, hiszen már mindenki szembesülhet ezzel a problémával, gyakorlatilag az összes kerületben. „Az előző városvezetés 2010 és 2019 között nem kampányidőszakban, hanem folyamatosan foglalkozott a hajléktalankérdéssel.” – emelte ki Szentkirályi az Indexnek adott interjújában.

Szentkirályi nagyon aggódik

„Ha most hangulatkeltésre lehet alkalmas ez a téma, azt csak és kizárólag magának köszönheti Karácsony Gergely. Mostanra a nemtörődömsége miatt olyan állapotba kerültek Budapest közterei, és a hajléktalanok helyzete is annyira megnehezedett, hogy valóban van egyfajta „hangulat” a téma körül. Hatalmas problémát jelent ugyanis, hogy a városvezetés szerint teljesen rendben van, ha emberek életvitelszerűen élnek a közterületeken.”

Szerinte se nekem liberális, se nem humánus hozzáállás, hogy a hajléktalanak még csak megoldást sem kínálnak, és méltatlanok azok a körülmények, ahogy és ahol jelenleg a többségük él. Közben azonban a budapestiekről sem feledkezhetünk meg, akiknek napi szinten kell szembesülniük a borzalmas helyzetekkel.

„De közben a budapestiek sem örülnek annak, hogy nem tudják használni a buszmegállókat vagy a padokat a parkokban és a közterületeken, mert ellepik azokat a hajléktalanok. Hol van abban a liberalizmus, hogy a többségnek nincs meg a szabadsága ahhoz, hogy nyugodtan használja a város köztereit? Hol van abban a humánum, meg az emberség, hogy a hajléktalanoknak nem kínálnak semmilyen érdemi megoldást a problémájukra?”

Szentkirályi szerint mindenképpen fel kell kínálni a lehetőséget a hajléktalanoknak arra, hogy újra dolgozhassanak. Hozzátette, azok, akik ezzel nem akarnak élni, azokat sem szabad magukra hagyni, és elfogadni, hogy a buszmegállókban laknak. Egyre többen aggódnak a gyerekeik miatt is, ami érthető ebben a helyzetben, látván a hajléktalanokat.