Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Orbán Viktor csak rosszakat tud mondani Karácsony Gergely munkájáról

Orbán Viktor miniszterelnök nem akarta szépíteni a dolgokat, és azt mondta, csak rosszakat tud mondani Karácsony Gergely teljesítményéről.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútjának dabasi állomásán 2024. június 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely hamarosan leváltásra kerülhet, ha bejönnek a számításaik a riválisoknak. Vitézy Dávid nagyon magabiztos, akinek B terve is van, h esetleg mégsem ő lenne a befutó vasárnap, addig Szentkirályi Alexandra minden eddiginél jobban beerősített, és keményen „bombázza” Karácsonyt a közösségi médián keresztül.

Vitézy közben újabb ígéreteket, ajánlatokat tett, de hogy ez mire lesz elég, nem tudni. Magyar Péter támogatóira is számítana, és szerinte sokkal inkább szót tudna érteni a kormánnyal, mint Karácsony Gergely, aki miniszterelnöknek készül, és rossz munkát végzett az elmúlt években Budapest élén. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Orbán Viktor miniszterelnök a Mandinernek adott interjúban erre is kitért, és semmi jót nem tud mondani Karácsony munkájáról, hiába nem Budapesten él, napi szinten van a városban, és mindenről tud. „Ahogy a budapestiek többsége, úgy én is csak rosszakat tudok mondani a főpolgármester teljesítményéről.”

Szerinte Karácsony csak a kifogásokat keresi, ami kapcsán egy focis hasonlattal élt az interjú alatt. „Vannak azok a futballisták, akik mellérúgják a tizenegyest, és utána azt mondják, a cipő vagy a fű tehet róla. Ilyen ez a főpolgármester is. Ez így nem megy, öt év városkormányzás után, teljesítmény nélkül nem lehet újrázni. Budapest ennél többet érdemel.

Azt mondja, Budapesten is a Fidesz a legnagyobb politikai erő, és reméli, Szentkirályi Alexandra lesz a befutó, akivel Budapest megindulhatna felfelé. „A fővárosban is mi vagyunk a legnagyobb politikai erő, és Szentkirályi Alexandra személyében megtaláltuk hosszú távra is a Fidesz budapesti vezetőjét.”