Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Szentkirályi Alexandrának rengeteg kérdése van Gyurcsány Ferenchez

Szentkirályi Alexandra helyette folytatta a kampányát, és egyértelművé tette, miért nem volt ott a vitán.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid rövid időn belül kétszer is egymásnak feszült a nyílt vitán. Vitézy magabiztos, hogy le fogja győzni a jelenlegi főpolgármestert, bár arra is felkészült, ha ez mégsem történik meg. Erősen jött ki ezekből a vitákból, viszont szeretné, ha a Tisza Párt hívei is rá szavaznának.

Szentkirályi Alexandra, a másik fő esélyes viszont csak a Fideszben bízik, ami továbbra is a legerősebb politikai közösség. Egyenesen hisztis kisgyereknek nevezte Karácsonyt, akit azonnal leváltana Gyurcsány Ferenccel együtt, miután szerinte a volt miniszterelnök irányítja Budapestet, és nem az, aki ezzel eredetileg meg van bízva.

Az Index feltette a kérdést Szentkirályinak, látta-e a vitát Karácsony és Vitézy között. „Nem, kampányolok és budapestiekkel találkozom, az elmúlt öt évben már éppen eleget láttam és hallottam Karácsony Gergelytől. Ráadásul teljesen mindegy, mit ígér meg, mert az elmúlt öt év csak annak a bizonyítéka, hogy nem nagyon lehet komolyan venni. Ha pedig ezt számon kérik rajta, akkor felháborodik, vagy kijelenti, hogy ő igazából ötven évre tervezte a programját.” – mondta az interjújában.

Arra a kérdésre is választ adott, miért nem vállalta a vitát, melynek kapcsán továbbra is ugyanaz a véleménye, miszerint egyértelműen Gyurcsány Ferenc irányítja a várost, addig Karácsony csak maximum végrehajtó. „Azért nem, mert nem azzal vitatkozhattam volna, aki ma Budapest igazi ura. Merthogy az nem Karácsony Gergely, hanem teljesen egyértelműen Gyurcsány Ferenc. Ha én Karácsony Gergellyel vitatkoznék Gyurcsány Ferenc helyett, az körülbelül olyan lenne, mintha egy kakaós csigával vitatkoznék a pék helyett egy elszenesedett péksüteményről.”

Ez nem kifogás a részéről, valóban szívesen vitázna Gyurcsánnyal, aki azonban erre továbbra sem adott neki lehetőséget. Rengeteg kérdése lenne, többek között számon kérni amiatt is, miért nem ő fizeti saját zsebből a” városházi embereit. „Mert tényleg szeretnék vele. Rengeteg kérdésem lenne. Például szeretném számon kérni rajta, hogy mégis miért nem ő fizeti saját zsebből a városházi embereit, miért a budapestieknek kell állnia a számlát”

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.