Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Vitézy: Karácsony a DK listavezetőjeként megint sugárban hány a politikától

Vitézy Dávid azon a véleményen van, hogy csak ő nyerheti meg a választásokat Karácsony Gergellyel szemben vasárnap.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra nem adja fel, és hisztis kisgyereknek nevezte Karácsony Gergelyt, akiből már nagyon elege van, akárcsak a budapestiek egy részének. Többek között a súlyos hajléktalanhelyzet miatt is aggódik, ami egyre inkább rányomja a bélyegét Budapest hangulatára és látképére.

Vitézy Dávid sem pihen, folytatja a kampányát, aki már azt is tudja, mit fog tenni, ha nem ő nyeri meg a választásokat. Erre azonban nem akar gondolni, mert van egy víziója, ami által Budapest szerint sokkal élhetőbbé válhatna, addig Karácsony irányításával ugyanaz lenne a helyzet, mint az elmúlt években. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Nyolcvan nappal ezelőtt kezdtem a főpolgármesteri kampányom. Akkor azt mondtam, hogy Budapesten minden csak a két nagy pártpolitikai oldal csörtéiről szól, a város egy helyben toporog, a valós ügyekről nem beszél senki. A kampányban ez megváltozott. Az indulásom miatt végre beszédtéma lett a közösségi közlekedés biztonsága, a leállított nagy fejlesztések ügye, Budapest rozsdaövezeteinek jövője. Végre nem volt elég csak orbánozni és gyurcsányozni, hanem Budapestről kellett és lehetett beszélni.” – írta Vitézy a posztjában a Facebook oldalán.

Igazi változásokat ígér Vitézy Budapesten

Azt látja a viták után egyre csak csökken közte és Karácsony között a távolság, ami esélyt adhat számára ahhoz, hogy megnyerje a választásokat, és átvegye a főpolgármesterséget. „Még három nap van a választásokig, és azt látom, a Partizán főpolgármester-jelölti vitája után a különbség napról napra csökken köztem és Karácsony Gergely között – különösképp, hogy a Fidesz jelöltje oda sem mert jönni a vitára.”

Azt is állítja, mára a győzelem kulcs Szentkirályi szavazóinak kezében van, így bízik bennük is, hogy az ő javára döntenek, mert szerinte csak ő győzheti le Karácsonyt, másnak nincs reális esélye. „Azóta újabb és újabb közvélemény-kutatások mutatják ezt, és valójában mára a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van. Akik valóban változást akarnak Budapesten, akik nem csak hangzatos videókban akarnak megszabadulni „Gyurcsány embereitől a Városházán” és Draskovics Tibortól a BKK-ban, azoknak valójában egyetlen esélyük van erre: ha rám szavaznak. Mára egyértelművé vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok.”

Kihangsúlyozta, nem csak Gyurcsány emberei fognak menni, ha megválasztják, de a Fideszhez közelállókat sem engedi be a Városházára. „Aki új főpolgármestert szeretne Budapesten, annak rám kell szavaznia. Félreértés ne essék: nem csak Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jönnek majd. Új korszak kezdődik Budapesten: szakemberekre bízzuk a város és a fővárosi cégek vezetését.”

Ahogyan Vitézy fogalmazott, Karácsony Gergely a DK listavezetőjeként megint sugárban hány a politikától, majd utána pontosan azt csinálja, amire panaszkodik. „Még három nap van a választásig, az Index az elmúlt három napban interjút közölt mindhárom esélyes jelölttel. Érdemes mindegyiket elolvasni. A velem készült interjú Budapestről szól, a terveimről, a városról, konkrétumokról, ügyekről. Karácsony Gergely a DK listavezetőjeként megint „sugárban hány” a politikától, de utána pont azt csinálja, amire panaszkodik: másokat minősítget, acsarkodik, kitalált történetekkel próbálja igazolni a mondanivalóját, és magát örök áldozatként állítja be.”

„Az elmaradt munkára egyetlen magyarázat van: mindenki más fideszes. Karácsonynak egyetlen konkrét, számonkérhető, világos programpontja vagy terve sincs már Budapestről, csak a saját és a DK pozíciójának megőrzése. Szentkirályi Alexandra mai interjúja talán pedig gyakorlatilag semmi másról nem szól, mint Gyurcsányról – összesen 29 alkalommal hangzik el a neve egyetlen cikkben.”

„Azért indultam ezen a választáson, hogy egyszerre, két szavazattal legyőzzük mindkét jól ismert, régi pártpolitikai ajánlatot. Azt, amelyik gyurcsányozik, de Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokát fontosabbnak tartja, mint a nemzet fővárosának fejlesztését. És azt is, amelyik csak orbánozik, de Budapesten nincs más mondanivalója már, mint a panaszkodás, másokra mutogatás, üres moralizálás, mert a városért végzett munkát elbliccelték. Vasárnap ezt a kettőt együtt kell legyőznünk, erről döntünk. A tények egyértelműek, aki változást szeretne Budapesten, annak az az esélyes kihívót kell támogatnia, hisz győzni, Budapestet végre fejlődő pályára állítani csak így tudjuk.”