Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Az USA ismét a TikTok tiltásával fenyeget, a tulajdonosváltás megoldás lehet

Fotó: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

„Amerikai alapú védelmet” szeretnének az USA felhasználóinak megóvása érdekében.

Bármennyire is banálisnak tűnik, az egyik legnépszerűbb videós tartalommegosztó oldal, a TikTok régóta komoly feszültségforrás az amúgy sem túl barátságos kapcsolatokat ápoló Egyesült Államok és Kína között.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Az applikáció betiltása 2020-ban került először terítékre, még Donald Trump elnöksége alatt, 2022-ben pedig a kormányzati eszközökön már elérhetetlenné tették a TikTokot, nem csupán az USA-ban, hanem Kanadában és az EU-ban is.

A TikTok tulajdonosa is keresi a megoldást

A Biden kormányzat tehát szintén nem nézi jó szemmel a kínai tulajdonban lévő alkalmazás terjeszkedését. A ByteDance által birtokolt TikTok kapcsán pedig úgy vélik, hogy a felhasználókról gyűjtött adatok miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A ByteDance számára ugyanakkor fontos az óriási amerikai piac, ezért aztán egy tulajdonosváltással elejét vennék a további konfliktusokkal, ami mindenki számára járható út lenne, a vállalat szerint a lépéssel nem veszítenének felhasználói táborukból.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az amerikai felhasználói adatok USA-szerverekre kerülhetne. Az Egyesült Államok ugyanakkor vélhetően csak akkor nyugodhatna meg, ha a Tiktok és Kína között teljes lenne a szakítás.