Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Újságírók faggatták koráról Joe Bident, meglepő választ adott

Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, Jode Biden bejelentette, hogy újra elindul az elnökválasztáson, noha sokan aggódnak kora miatt. Most pedig nem kímélték az ezzel kapcsolatos kérdésekkel.

A New York Post jelentése szerint Joe Biden amerikai elnök szerdán igyekezett mihamarabb túllépni a korát firtató kérdéseken, és újságíróknak többek között azt mondta, benne nem így realizálódik a kérdés, majd elismerte, hogy tisztességes a választók részéről, hogy „keményen ellenőrzik”.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A 80 éves Biden már most minden idők legidősebb elnöke, szerdán pedig újságírók kérdezték koráról. Noha az elnök igyekezett elhárítani a korát firtató kérdéseket, főként az azzal kapcsolatos aggodalmakat, az ABC műsorvezetője, Mary Bruce rákérdezett:

„Ön azt mondta, hogy a korával kapcsolatos kérdések jogosak. És a válasza mindig az, hogy „csak figyeljetek”, de az ország figyel, és a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak 70 százaléka, köztük a demokraták többsége úgy véli, hogy nem kellene újra indulnia. Mit mondana nekik? Mit mondana azoknak az amerikaiaknak, akik figyelik Önt, és nincsenek meggyőzve? Azt mondta, hogy újra meg tudja verni Trumpot. Úgy véli, hogy Ön az egyetlen?”

Biden erre úgy felelt:

„Lehetséges, hogy nem én vagyok az egyetlen, de jól ismerem őt. És azt is tudom, hogy milyen veszélyt jelent a demokráciánkra nézve. És már jártunk ezen az úton korábban is. Ami pedig a koromat, és a közvélemény-kutatásokat illeti, észrevettem, hogy ezek az adatok, melyekről állandóan hallok, hogy 42 és 46 százalék között van a támogatottságom stb… Valójában ebben az időszakban mindenki, aki újraválasztásért indult, ugyanebben a helyzetben volt.”

Ezt követően azonban konkrétan kitért a korát firtató kérdésre is:

„Nem is tudom megmondani, hogy hány éves vagyok, még a számot sem tudom megmondani. Ez nem regisztrálódik nálam. Ám az egyetlen dolog, amint elmondhatok, hogy az egyik dolog, amit az emberek meg fognak tudni, látni fognak egy versenyt, és majd megítélik, hogy megvan-e bennem ami kell, vagy nincs. Tiszteletben tartom, hogy alaposan megvizsgálnak. Én is alaposan megvizsgálnám.”