Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Újabb vereséget szenvedett az Újpest, most hazai pályán a Debrecen ellen

Röviddel azután, hogy az Újpest bejelentette az új tulajdonost, vereséget szenvedett a csapat a Debrecen ellen.

Fotó: Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Újpest FC - Diósgyőr FC mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2023. október 7-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Debrecen emberelőnyben két gólt szerzett, végül 2-1-re nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának keddi nyitómérkőzésén. A lila-fehéreknek ez volt sorozatban a kilencedik nyeretlen mérkőzésük, ilyen hosszú negatív sorozatra 1986-ban volt legutóbb példa az együttes történetében.

Az újpesti klubnak mégis, a vereség ellenére emlékezetes marad a keddi nap, mivel délután Roderick Duchatelet tulajdonos megállapodott a csapat többségi tulajdonának eladásáról a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel. A Debrecen ezt megelőzően 2013 novemberében tudott Újpesten nyerni. Remekül kezdődött hazai szempontból a mérkőzés, mivel még egy perc sem telt el, amikor ziccerbe került a házigazda, ám Megyeri védett. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A jó kezdés után a hasonló folytatás elmaradt. A csapatok közepes tempóban, rengeteg hibával futballoztak, így az első félidő eseménytelenül telt. A fordulást követő negyedórában semmi nem változott a korábbiakhoz képest, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, a támadások lassúak és körülményesek voltak, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 59. percben aztán Jevtoski a felezővonalnál durván letalpalta Ojedirant, amiért előbb sárga lapot kapott, majd videózás után Pintér játékvezető kiállította.

Az emberelőnybe került DVSC aktívabbá vált és fölénybe került, ami a 78. percben érett gólelőnnyé. A hajrában a debreceniek megduplázták előnyüket, így az utolsó pillanatban büntetőből szépítő Újpestnek már nem volt esélye a pontszerzésre.

(MTI)