Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Tornádó: 23-ra emelkedett a halottak száma, sokan megsérültek Mississippiben

Fotó: Két tornádó lerombolta ház romjai között emberek a Mississippi állambeli Sosóban 2020. április 13-án. MTI/EPA/Dan Anderson
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Majd hozzátették, miszerint négy ember eltűnt, a mentő- és kutatóegységek pedig jelenleg is őket keresik, miután a vihar lecsapott Silver City-re.

Korábban beszámoltunk róla, hogy legalább 8-an meghaltak, miután tornádó söpört végig Mississippi egyes részein, ám a helyi katasztrófavédelmi ügynökség (MEMA) szerint a halálos áldozatok száma mostanra 23-ra emelkedett, illetve több tucatnyian megsérültek.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

Majd hozzátették, miszerint négy ember eltűnt, a mentő- és kutatóegységek pedig jelenleg is őket keresik, miután a vihar lecsapott Silver City-re, de a Times of India szerint Rolling Forkba szintén szakembereket kellett küldeni.

„Sajnálatos módon előfordulhat, hogy a halottak száma a későbbiekben tovább emelkedik”

– áll a hivatalos közleményben.

A New York Times beszámolója alapján szombaton kora reggel még mindig áramkimaradásokról érkeztek jelentések Alabamából, Mississippiből és Tennessee-ből, a tornádó okozta pusztítás miatt pedig számos otthon és üzlet is megrongálódott.

„A város jelentős része elpusztult”

– nyilatkozta a Fox Weather-nek Fred Miller, Rolling Fork korábbi polgármestere, kiemelve, hogy a helyreállítási munkálatok biztosan eltartanak még egy jó darabig.