Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Legalább 8-an meghaltak, miután tornádó söpört végig Mississippi egyes részein

Fotó: Két tornádó okozta károk a Mississippi állambeli Sosóban 2020. április 13-án. MTI/EPA/Dan Anderson
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Yazoo megyéből legalább két, válságos állapotban lévő gyermeket szállítottak kórházba, ám a jelenlegi állapotukról nincs hír, Rolling Fork városában pedig többen is megsebesültek.

A helyi hatóságok jelentése szerint legalább nyolc ember életét vesztette, amikor péntek este 9 óra körül tornádó söpört végig Mississippi egyes részein, majd 113 km/órás sebességgel északkeleti irányba haladt, s Alabamát is elérte.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az ABC News beszámolója alapján hét áldozatot találtak a Sharkey megyében található Rolling Fork városában, illetve a szomszédos Humpreys megyében lévő Silver Cityben legalább egy ember életét vesztette, amit a helyi seriff hivatal is megerősített a WJTV-nek.

Eldridge Walker polgármester hozzátette, miszerint Yazoo megyéből legalább két, válságos állapotban lévő gyermeket szállítottak kórházba, ám a jelenlegi állapotukról nincs hír, Rolling Fork városában pedig többen is megsebesültek, de több információt nem közölt ennek kapcsán – írta a New York Post.

A Vicksburg News állítása szerint néhány kórház, lakóház, üzlet és jármű is megrongálódott, valamint gázszivárgásról és törmelékhalmok alatt rekedt emberekről érkeztek jelentések, ezért több mentőegységet küldtek az érintett helyszínekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat megerősítette, hogy a tornádó pusztításai mellett erőteljes szelek és golflabda méretű jégeső sújtja a régiót, a poweroutage.us pedig hozzátette, hogy több mint 80 ezer otthonban elment az áram, elsősorban Alabamában, Mississippiben és Tennessee-ben.