Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Tornádó söpört végig Alabamán, hat ember életét vesztette (videó)

Fotó: EPA/ERIK S. LESSER
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Legkevesebb hat ember életét vesztette csütörtökön, miután egy tornádó söpört végig Alabamán. A tornádó rendkívül komoly károkat okozott.

A Guardian által a YouTube-on közzétett videón is látszik, hogy mekkora pusztítást okozott az Alabamát csütörtökön elért tornádó: legkevesebb hat ember életét vesztette.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A tornádó Selma városában fákat csavart ki, s rengeteg lakóházat tett lakhatatlanná, a heves szél és az esőzések miatt pedig több tízezer ember maradt áram nélkül a környéken.

A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint Georgia és Mississippi egyes részeit is érintette a szélsőséges időjárás. Selma városában a tornádó több autót is felkapott, s több épületet is megrongált a belvárosban.

A hatóságok közlése szerint csak pénteken, a délutáni órákban tudnak további tájékoztatást adni arról, hogy milyen károkat okozott a pusztító természeti jelenség, arról azonban már korábban tájékoztattak, hogy Autauga megyében két vidéki település között csapott le a tornádó, s 32 kilométeren át söpört végig a területen:

https://www.youtube.com/watch?v=I2s24mXmj_8