Több ezren tüntettek a korlátozások ellen Svájcban

Zug, 2021. február 6. A Csendes Tiltakozás nevű egyesület felhívására a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások és intézkedések ellen tiltakoznak tüntetők a svájci Zugban 2021. február 6-án. MTI/EPA/Keystone/Urs Flüeler
not image

Kulcsár Péter

2021. április 4. - 00:12

A svájci rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be a koronavírus-járvány megfékezésére eszközölt korlátozások ellen demonstráló tömeggel szemben Sankt Gallenben.

A rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint este kilenc óra után a rendőröknek önvédelemből gumilövedékeket kellett használniuk, hogy megfékezzék az őket mindenféle tárgyakkal dobáló tüntetőket.

Később többen gyújtópalackokkal és meggyújtott tárgyakkal kezdtek dobálózni, ezért könnygázt is be kellett vetni ellenük – írta az MTI.

A Tagblett újság tájékoztatása szerint mintegy ezer tüntető vonult az utcára a közel 75 ezer lakosú északkelet-svájci Sankt Gallenben, tiltakozva a járványügyi korlátozások ellen.

A koronavírussal fertőzöttek számának megugrása miatt a svájci kormány két héttel ezelőtt úgy döntött, hogy mégsem enyhít a korlátozásokon.

A 8,6 milliós Svájcban a járvány kezdete óta több mint hatszázezer ember kapta el a koronavírust, vagyis százezer emberre hétezer fertőzött jutott. A Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe eddig több mint 9600-an haltak bele.