Maszk nélküli csoportos bevásárlást tartottak maszktagadó tüntetők Nagy-Britanniában

Napozó emberek Londonban 2021. március 30-án. A koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése miatt a korlátozásokat enyhítették az országban, ismét engedélyezik a szabadtéri találkozásokat és sporttevékenységeket. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
not image

Kolláth Benjámin

2021. április 1. - 09:40

Egészségügyi dolgozók is felszólaltak azok ellen a maszktagadók ellen, akik Chelmsford városában csoportos, maszk nélküli bevásárlást rendeztek a járványügyi intézkedések ellen tiltakozva.

Egészségügyi dolgozók is felszólaltak azok ellen a maszktagadók ellen, akik Chelmsford városában csoportos, maszk nélküli bevásárlást rendeztek a járványügyi intézkedések ellen tiltakozva.

A közösségi médiában kezdtek el terjedni videók arról, ahogy az Essex megyei Chelmsford városában egy bevásárlóközpontban vásárlók tömege szorosan egymás mellett, maszk nélkül vásárolnak. A szombati eseményre az NHS Million nevű, létfontosságú dolgozók jogaiért kampányoló csoport így reagált:

“Ez egy arculcsapás az összes egészségügyi dolgozónak, akik a belüket is kidolgozzák azért, hogy biztonságban legyenek az emberek. Egy ilyen bevásárlást megszervezni nem nagy dolog, nem okos dolog, de mindenképpen illegális.”

Más felvételeken a tüntetők éppen a boltból kifelé láthatóak, ahogyan arról énekelnek, hogy “Nem szabad mindent elhinni, ami a TV-ben elhangzik”, miközben a videót készítő nő hangosan szurkol nekik.

Az áruház szóvivője a Metro kérdésére elárulta, hogy a rendőrök többeket is igazoltattak, a tüntetők pedig azzal védekeztek, hogy nem kötelező maszkot viselniük (ez alól Nagy-Britanniában jelenleg a 11 éven aluliak és egyes súlyos betegek mentesülnek.)

Chelmsford városi tanácsának egy tagja is elítélte a történteket, mondván a vásárlók mind a boltban tartózkodókat, mind azokat, akikkel azok kapcsolatba léptek, veszélyeztetnek” és elárulta, az áruház vezetésével közösen vizsgálják, hogyan történhetett meg ez.