Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Tizenkét orvos és ápoló a második oltás után is pozitív koronavírustesztet produkált

Tizenkét római egészségügyi dolgozónál azonosították a covid-fertőzést azután, hogy átestek a második Pfizer-védőoltáson is.

...svg content...Budapest, 2021. február 13. Oltásra készíti elő egy nővér az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. február 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Tiscali hírportál értesülései szerint gyulladásos folyamatokra utaló nyomokat találtak a covid-vakcinában részesülő orvosoknál és ápolóknál annak ellenére, hogy már megkapták a teljes védettséget biztosító második adag Pfizer-védőoltást is.

Az egészségügyi dolgozók tünetmentesnek bizonyultak, a kórokozó jelenlétét egy rutinvizsgálat során derítették ki, ugyanis munkahelyükön kialakult egy nagyobb fertőzési gócpont, ezért letesztelték a teljes szakmai stábot. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy oltás ellenére is hordozhatjuk a koronavírust, hiába érezzük magunkat egészségesnek, másoknak könnyedén átadhatjuk a kórokozót.

Egyelőre még tudományosan nem sikerült bizonyítani, valójában milyen hatásai lehetnek a nyájimmunitásra a vakcináknak – ahhoz, hogy tisztább képet kaphassunk, a lakosság 70-80 százalékának átoltottsága szükséges.

Luigi Toma infektológus szakember szerint a klasszikus légúti fertőzéseket okozó vírusoknál gyakori, hogy a védőoltásban részesülő páciens tovább fertőz úgy is, hogy elvileg már nem szabadna.

Koronavírusnál az a veszély is fennáll, hogy a vírushordozók tünetmentesek maradhatnak, így tudtukon kívül adhatják át a kórokozót egészséges vagy alapbetegségekben szenvedő személyeknek, ezáltal a járvány sosem érhet véget.