Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Tizenhat tonnányi kábítószer-szállítmányt kapcsoltak le Malajzia partjainál

A maláj vámhivatal történetének egyik legnagyobb drogfogását könyvelhette el, mely során 94,8 millió Captagon tablettát találtak a Selangor tartományban lévő Port Klang kikötőjében állomásozó hajón.

...svg content...Sydney, 2020. december 11. Az ausztrál szövetségi rendőrség által 2020. december 11-én közzétett, dátum nélküli kép 450 kiló lefoglalt metiléndioxi-metamfetamin (MDMA) szintetikus kábítószerről, amit egy Nagy-Britanniából importált markológépben találtak. Az ausztrál és a brit hatóságok közös nyomozását követően öt férfit letartóztattak. MTI/AAP/Ausztrál szövetségi rendőrség/EPA
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vámhivatal ügyvezető igazgatója, Datuk Seri Abdul Latif Abdul Kadir keddi sajtótájékoztatóján közölte, a népszerű amfetamin-tartalmú fentanil hatóanyaggal feltöltött tabletták és kapszulák összesen 16 tonnát nyomtak.

A The Star riportereinek adott nyilatkozatában a szakember elmondta, történetük legnagyobb sikerét érték el, amikor lecsaptak a nemzetközi drogkartell egyik hatalmas szállítmányára. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Abdul Latif hozzátette, a kábítószereket gumiabroncsok közé rejtették, melyeket eredetileg a Távol-Keletre és Afrikába kívántak elszállítani.

A fentanil-tablettákat teherszállító hajókon, három darab, 12 méteres konténerben tárolták, a rakomány pedig március 15-én érkezett meg a kikötőbe Közel-Keletről.

Az igazgató megköszönte kollégái munkáját és a szaúdi belügyminiszter segítségét, akik egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhasson a rajtaütés.

Malajziában egyébként az egyik legsúlyosabb bűncselekménynek számít a drogcsempészet, a jelenleg hatályos törvények szerint halálbüntetéssel szankcionálhatóak a kábítószer-kereskedők.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.