Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Tinédzserek biztonságát megcélzó funkciókkal frissítették a TikTok alkalmazást

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 13. - 09:52

A TikTok legújabb frissítési csomagja többek között korlátozza a 16 és 17 éves kamaszok üzenetküldési lehetőségeit.

A tinédzserek természetesen továbbra is tudnak majd egymással kommunikálni, azonban a privát üzenetek alapjáraton ki lesznek kapcsolva – olvasható az Evening Standard hírportál riportjában.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Mindez azt jelenti, hogy a 16 és 17 éves felhasználóknak aktívan kell átváltoztatniuk a beállítást, máskülönben maradnak a régi, alapértelmezett, 16 éven aluliakat megcélzó korlátozások és konfigurációk.

A TikTokot üzemeltető kínai vállalat azért döntött a változtatás mellett, mert a platformot rengeteg fiatalkorú használja, ezért szükségesnek látták az esetleges zaklatások elkerülése végett implementálni az alkalmazásba ezt a plusz biztonsági réteget.

Egy úgynevezett éberségi funkciót is hozzáadtak az apphoz, ami a 13 és 15 év közöttieket érinti, és amellyel automatikusan kikapcsolhatják az éjjel 9 óra után érkező értesítéseket, míg a 16 és 17 évesek esetében 10 órára tolták ki az időpontot.

A fiatalkorúak jogait és online biztonságát védő amerikai gyermekalap (NSPCC) vezetője üdvözölte a TikTok döntését, szerinte ugyanis komoly lépéseket tettek afelé, hogy a program mindenki számára baráti környezetet teremtsen:

“Ezekkel az újításokkal a gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy saját maguk ellenőrizzék, kikkel lépnek kapcsolatba, és kikkel nem, így szabadon válogathatnak online ismerőseik között.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.