Tarol a TikTok-őrület: ezúttal egy tanárt vert fejbe hátulról egy általános iskolás diák

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 7. - 07:02

Az egyik dél-karolinai iskolában oktató tanárt pusztán a népszerű TikTok-kihívásért cserébe kólintottak fejbe.

A WRAL hírportál értesülései szerint a Lancaster megyei iskolakörzet figyelmeztetést adott ki, amelyben leírták, felfüggesztik azokat a diákokat, akik bántalmaznak egy tanárt, és akár rendőrségi ügyet is kerekíthetnek belőle.

Az iskolai dolgozókat fizikailag bántalmazó diákokra jogi felelősségre vonás és fegyelmi eljárás vár. Az ilyen tettek, mint a lopás és a rongálás, nem csínytevés, hanem bűnözői magatartás” – olvasható az iskola közleményében.

Az amerikai diákok körében manapság népszerű a TikTokon terjedő kihívás, melyben arra buzdítanak fiatalokat, hogy üssenek meg iskolai dolgozókat, az eseményeket pedig rögzítsék okostelefonjaik kameráival.

A pedagógus szakszervezetek felháborítónak tartják a trendet, és azonnal elejét szeretnék venni annak, hogy a gyermekek agresszívvá váljanak egy online kihívás teljesítése miatt.

A tanáraink nem arra vállalkoztak, hogy egész nap a hátuk mögé kelljen lesniük munka közben, hogy mikor fogják megütni, felpofozni, megrúgni vagy fejbe verni őket” – mondta Anna Fusco, a floridai Broward Tanárszakszervezet elnöke.