Tombol a TikTok-láz: mágnest nyelt egy kisfiú, majdnem belefulladt az őrült kihívásba

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 16. - 20:09

Ismét maximumon pörög az észbontó TikTok-őrület, melynek egy hiszékeny, ártatlan kisfiú itta meg a levét.

A 9 éves skót Jack Masont múlt kedden szállították kórházba, mivel elviselhetetlen gyomorfájdalmakra és hasi görcsökre panaszkodott. Az orvosok elvégezték rajta a szokásos vizsgálatokat, és kiderítették, hogy apró mágnesgolyók találhatóak a vékony- és vastagbelében, amelyek elzárták a teljes béltraktust.

A Glasgow-ban található Királyi Gyermekkórház sebészei sürgősségi beavatkozást végeztek el a kisfiún, melynek keretében el kellett távolítaniuk a vastagbelének és vékonybelének azon szakaszait a vakbéllel együtt, ahol az ezüst színű fémgömbök feltorlódtak – adta hírül az Independent portál.

Jack minden bizonnyal abban a TikTokon népszerű kihívásban vett részt, amely során a gyerekek apró mágneseket helyeznek a szájukba, imitálva ezzel a testékszereket.

A Brit Egészségügyi Szolgálat (NHS) korábban figyelmeztetett, az őrületnek köszönhetően az elmúlt hetekben egyre több fiatal került kórházba, mivel a kihívás teljesítése során véletlenül lenyelték a mágnesgolyókat.

Az orvosok ezért felhívást tettek közzé annak érdekében, hogy megállítsák ezt az értelmetlen bohóckodást, így reményeik szerint a szülők még időben észreveszik, ha gyerekeik kezébe mágnes kerül, ezáltal sikerül elkerülni a komolyabb következményeket.

Jacknek óriási szerencséje volt, hiszen ha édesanyja nincs résen, akkor könnyen lehet, a kisfiú ma már nincs köztünk, ugyanis a szóban forgó fémgömbök heveny gyulladást idézhetnek elő, ami akár perforációhoz vezethet, amely egy életveszélyes állapot, kezeletlenül pedig halállal végződik.