Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Legfeljebb fél évig véd a harmadik oltás, szakértők szerint ez nem is olyan nagy gond

A vakcinák okozta védelem csökkenése természetes folyamat, az immunrendszer működésének következménye, de talán nem is olyan sokáig kell már aggódnunk emiatt.

Néhány oltóanyag egy életen át védettséget ad – a koronavírus elleni vakcinák miért nem?

Miért nem tart tovább a koronavírus elleni oltóanyag által nyújtott védettség?

Két adag kínai vakcina után is megfertőződtek, most AstraZenecát kapnak az emberek Thaiföldön

A védelem fokozása érdekében változtatott az oltási irányelvein Thaiföld, így a kínai fejlesztésű Sinovac oltóanyagát az AstraZeneca vakcinájával fogják keverni az immunizálási program során.

A magyar sportolók csak akkor vehetnek részt az olimpián, ha védettek COVID ellen

A MOB sem kockáztat, és az is kiderült, hogy a 363 tagú magyar delegációból hányan vannak, akik nem rendelkeznek védettséggel.

Élethosszig tartó védelmet nyújthatnak az mRNS alapú oltóanyagok

Egy frissen megjelent tanulmány eredményei szerint a Pfizer-BioNTech és a Moderna fejlesztett koronavírus elleni oltóanyagok által kiváltott immunreakció tartós, akár évekre szóló védelmet nyújthat.

További Hírek

Még jobb immunitásunk is lehet, ha nem ugyanazzal a vakcinával oltanak be bennünket

Rusvai Miklós az oltóanyagok keveréséről is ejtett pár fontosabb gondolatot, rávilágítva arra, hogy egyes esetekben még védettebbek lehetünk, ha két különböző vakcinát veszünk fel.

Hosszan tart a védettség a felépülés után

Bár a felépülés után még gy évig tarthat a védettség, a szakemberek hangsúlyozzák a védőoltás fontosságát.

Akár évekig is tarthat a védettség a felépülés után

Nagyszerű eredményeket közölt két, frissen megjelent tanulmány azok számára, akik átestek a koronavírus okozta megbetegedésen.

Újabb extra kötődhet a védettségi igazolványhoz

Ha igazoltan fertőzött személlyel kerültünk kapcsolatba, de már megkaptuk a védettségi igazolványt, nem kell karanténba vonulnunk.

Hatékonyabb lehet az orosz vakcina, ha több idő telik el a két oltás között

Alexander Gintsburg, az orosz Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Központ igazgatója osztotta meg a legfrissebb kutatási eredményeket a Szputnyik V oltóanyaggal kapcsolatban.

Oltópont helyett terasz: a magyarok inkább söröztek oltás helyett

A koronavírus-járvány terjedésének enyhítésére hozott korlátozások lépcsőzetes feloldásának következő pontja a vendéglátósok teraszainak megnyitása volt, április 24-én pedig hatalmas tömegek alakultak ki országszerte.

Rusvai arra kér mindenkit, hogy csak az menjen teraszra, aki védett

Április 24-én ismét megnyithattak a vendéglátósok teraszai, a kijárási tilalom pedig este 11 órakor kezdődik, ezt pedig szinte mindenki ki is használta, hiszen jó idő és a hirtelen jött szabadság egy kis nosztalgiát hozott a járvány előtti időkből.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint az oltás létfontosságú a vendéglátásban

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke úgy véli, a jövő hét végére már biztonságosan ki lehet nyitni a vendéglátóhelyek teraszait, és ha megérkezik a jó idő, valószínűleg a forgalom miatt sem kell majd aggódni.

A kormány szerint holnapra minden beoltott pedagógus védettséget élvez majd

Magyarország Kormánya a Facebook-oldalán osztotta meg a lakossággal a beoltott pedagógusok helyzetét a hétfői nyitás kapcsán.

Íme a legfrissebb adatok a Pfizer és a Moderna oltóanyagáról

A koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagok beadása előtt mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen szintű védettséget kapunk a vakcinával, mennyi időnek kell eltelnie a védettségig, illetve, hogy a második dózis után milyen hatékonyságot képesek biztosítani a vírus ellen. Íme a legfrissebb adatok a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltóanyagairól.