Dollár
388,81 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
469,72 Ft
Bitcoin
22,914 $

Lukasenko tagadja, hogy köze lett volna a Ryanair-incidenshez

A Sky News Arabiának adott exkluzív interjúban Alekszandr Lukasenko belorusz elnök elmondta, hogy szerinte a nyugati országoknak nem sikerült forradalmat szítani hazájában, figyelmeztetve, hogy az említett országok Minszk elleni fellépése a közelmúltbeli repülőgép-válság miatt, valamint az illegális bevándorlás megkönnyítése olyan magatartás része, amely a világot egy harmadik világháborúba sodorja.

Nyomatékos figyelmeztetést küldött Oroszországnak és Belarusznak a NATO

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára figyelmeztette Oroszországot és Fehéroroszországot, hogy ne fenyegessék a szövetségeseiket, különben fel kell lépniük ez ellen.

Fehérorosz válság: Kitiltja a légtérből a fehérorosz légitársaságokat az EU

Az Európai Unió tagállamállamainak kormányait tömörítő Európai Tanács pénteken megállapodott, hogy megtiltja a fehérorosz légitársaságok számára, hogy átrepüljenek az EU légterén és hozzáférjenek az unió területén fekvő repülőterekhez.

Fehérorosz válság: Magyarország felé is kerülnek a repülők

Jelentős bevételkiesést jelent Fehéroroszország számára, hogy számos légitársaság inkább Lengyelország és Litvánia felé kerül, de néhányan Magyarország légtere felé terelik járataikat.

NATO-főtitkár: Nehéz elhinni, hogy Oroszországnak nem volt köze a Ryanair-gép eltérítéséhez

A NATO "államilag támogatott gépeltérítésnek" nevezte azt az incidenst, amely Roman Protaszevics újságíró őrizetbe vételéhez vezetett.

További Hírek

Az FBI is vizsgálatot indított Fehéroroszország ellen

Rolandas Kiskis, Litvánia bűnügyi rendőrségének vezetője megerősítette, hogy Lengyelország és az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is külön vizsgálatot indítottak a Ryanair-incidens ügyében.

A svájci külügyminisztérium megcáfolta Lukasenko állításait

A svájci külügyminisztérium szerdán közölte: nem tud semmiféle pokolgépes fenyegetésről, amely indokolhatta volna, hogy Fehéroroszországban Alekszandr Lukasenko elnök utasítására leszállásra kényszerítsék a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát, amelynek fedélzetén egy fehérorosz ellenzéki aktivista utazott.

Megszólaltak a Fidesz EP-képviselői a Ryanair-incidenssel kapcsolatban

A Fidesz európai parlamenti képviselői támogatják az EU álláspontját a fehéroroszországi incidenssel kapcsolatban, és kiállnak a letartóztatott újságíró és barátnője azonnali szabadon bocsátása mellett.

Lukasenko azt állítja, hogy a Ryanair-gép bombariadója "Svájcból érkezett"

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök a Ryanair gépeltérítése óta tett első nyilvános nyilatkozatában azt állította, hogy az utasszállító gépen lévő bombára vonatkozó figyelmeztetés valójában Svájcból érkezett.

Elutasította a Hamász Fehéroroszország állításait a repülős bombafenyegetésről

A Hamász tagadja, hogy köze lenne az állítólagos bombafenyegetéshez.

„Fehéroroszország tette támadás a demokrácia és a szólásszabadság ellen”

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felháborodását fejezte ki a fehérorosz hatóságok vasárnapi akciója és Roman Protaszevics ellenzéki újságíró letartóztatása kapcsán.

Oroszország: nem a Ryanair-incidens a sokkoló, hanem az, hogy a Nyugat sokkolónak tartja a történteket

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint egyáltalán nem kellene sokkolónak találnia a nyugati országoknak a Minszkben történteket.

Az EU azt fontolgatja, hogy elkerüli a fehérorosz légteret a Ryanair-incidens miatt

Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy elkerüli Fehéroroszország légterét és kitiltja a Belavia nemzeti légitársaságot az uniós repülőterekről, miután a fehérorosz hatóságok egy harci repülőgépet indítottak és leszállásra kényszerítettek egy Ryanair-gépet Minszkben.