Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Szarvasokban azonosították a koronavírus egy variánsát

Kutatók szarvasokban azonosították a koronavírus egyik variánsát, mely bizonyítja a szarvasról emberre történő átvitelt.

További Hírek

Újabb koronavírustörzs váltott ki aggodalmat a kutatókból

Az Egyesült Királyságban és az USA-ban is felbukkant az AY.4.2 névre keresztelt mutáció, amelyről egyelőre nem sokat tudni.

Elérte felső korlátait a koronavírus, már nem okozhat súlyosabb megbetegedéseket

Tudósok megnyugtatták a közvéleményt: a mutációk okozta genetikai sodródás révén gyengülhet a Covid19 megbetegedésért felelős Sars-CoV-2 vírus.

A Pfizer vezérigazgatója szerint rövidesen megjelenhetnek a vakcináknak ellenálló mutációk

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója kedden a Fox Newsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "valószínűnek" tartja egy, az oltóanyaggal szemben ellenálló variáns kialakulását.

Megkongatták a vészharangot a britek, érkezik a vakcina-rezisztens koronavírus-mutáció

Aggodalmukat fejezték ki brit szakértők azzal a koronavírustörzzsel kapcsolatban, ami képes kikerülni a covid elleni védőoltásokat.

Azonosították a spermiumok azon mutációit, amelyek betegséget okozhatnak a gyermekeknél

A fejlődés, az élet és az öregedési folyamatok során minden emberi sejt mutációkat halmoz fel, amelyek az úgynevezett mozaikosságot eredményezik, vagyis azt az állapotot, amikor egy személy különböző sejtjei eltérő DNS-szekvenciával vagy genetikai felépítéssel rendelkeznek.

A mutációk miatt sosem lesz vége a koronavírus-járványnak

A Vuhani Virológia Intézet (VVI) vezetője, Sí Zsengli legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, folyamatosan mutálódni fog a koronavírus, ezért együtt kell élni a kórokozóval, mintsem megpróbálni eltüntetni a Föld színéről.

Teljesen új koronavírus-mutáció robbanthatja be a negyedik járványhullámot

Habár az Egyesült Királyságban az elmúlt napokban felére csökkent a 24 óra alatt beazonosított fertőzöttek száma, a tudósok mégis egy új vírustörzs térnyerése miatt aggódnak.

Újabb két esetben azonosították a kappa variánst Indiában

Nem most bukkantak először a delta plusz és a kappa variánsokkal fertőzőtt mintákra Uttar Pradesben.

Szokatlan mutáció terjed Amerikában, hamarosan Európába is elérhet a lambda variáns

Egyre több tudós fejezte ki aggodalmát a Latin-Amerikában megjelent lambda variáns miatt, amelyet először Peruban azonosítottak.

Kiderült, miért nem terjed futótűzszerűen az indiai mutáns Magyarországon

A szakértői vélemény rámutatott két fontos pontra, amik magyarázatot adhatnak arra, hogy egyelőre miért nem terjed futótűzszerűen az indiai variáns Magyarországon, ellentétben más országokkal.