Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Bemutatták a világ első úszó városának prototípusát

Az önfenntartó várost úgy tervezték, hogy kezelni tudja a tengervízszint folyamatos emelkedését.

Utcák fölött lebegő épületekben élhetnek a jövő városlakói

Építészek úgy gondolják, hogy az évszázad végére olyan épületek lephetik el a nagyvárosokat, amelyek szó szerint a levegőben levitálhatnak.

Elkészült a világ legvékonyabb felhőkarcolója New Yorkban

Befejeződött a világ legkarcsúbb, 435 méter magas felhőkarcolójának építése.

Kinyomtattak 3D printerrel egy teljes falut

A Mexikóban felhúzott, földrengéseknek maradéktalanul ellenálló házakat kizárólag 3D nyomtatóval készítették el.

Videó: Zavargások a kötelező Covid-oltás miatt

Heves tiltakozást robbantott ki a kötelező Covid-19 elleni védőoltás az ausztrál építőmunkások körében, miután a szakszervezet bejelentette, hogy csak a védettek dolgozhatnak az építkezéseken.

További Hírek

Csavaros, rakétaszerű felhőkarcoló épülhet Európában

Ha sikerülne megvalósítani a projektet, akkor a brit Kettle Collective tervezőcég által megálmodott Lakhta Center II lehet a világ második legmagasabb felhőkarcolója.

Cement alapú akkumulátorokkal energiatározó tornyokká alakíthatóak az épületek

A vadonatúj, cementből készült akkumulátorok több mint tízszer sűrűbbek és ugyanennyivel több energiát is tudnak magukban tárolni, mint a hagyományos, beton alapú társaik.

Nyilvánosságra került az első marsi város látványterve

Az ABIBOO építészeti vállalat közzétette előzetes terveit, melyek alapján a vörös bolygó első lakói valójában a sziklák oldalában élhetnek majd.

A világ legvékonyabb felhőkarcolóját építhetik meg Ausztráliában

Az ausztrál Durbach Block Jaggers építész stúdió egy mindössze 6,4 méter széles felhőkarcoló tervrajzát tette le az asztalra, amit a Sydney-i 410 Pitt Streeten építhetnek meg.

Sydneyben építhetik fel a világ legnagyobb hibrid fatornyát

Már az építkezésnél és az épülettervezésnél is minél inkább figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat, és minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyó lakóházak, irodaházak felhúzásán ügyködnek korunk építészei.

Már azon dolgoznak az építészek, hogyan fog kinézni egy város a Marson

Lehet, hogy Elon Musk az első ember, aki a fejébe vette a Mars kolonizálását, de nem ő az egyetlen ember, aki azon gondolkodik: ha sikerül egyszer tartósan megvetni a lábunkat a Marson, hogyan fogjuk berendezni az otthonunkat.

Félmilliárd forintot kérnek a New York városától 75 percre található magánszigetért

New Yorktól mindössze 75 percnyire fekszik egy Belden-sziget nevű hely, amely a 100-nál is több tagot számláló Thimble-szigetek szigetvilágának egyik egyholdas tagja, ahol kiváló lehetőség nyílik arra, hogy az ember egy kicsit megszökjön a szürke hétköznapok elől.

Vasúti pályaudvar alatt ritkán látni ilyen kocsmát

Sajátos ötlettel állt elő egy testvérpár, melynek eredménye: egy két méter magasan elhelyezkedő muranói kristálycsillár melegíti a Smokey Kudu koktélbár vendégeit, mely egy Peckhamben található vasúti pályaudvar alatt mélyen elrejtve várja a betérőket.

Gyerekrajzok alapján készített házat a BHX Architects

10 évnyi magánrezidencia tervezés után, a BHX Architects alapítói megvalósították saját magukra szabott álom otthonukat Thaiföldön, Bangkokban. Ahogy a név sugallja, az „alapház” visszatér a gyönyör és a funkcionalitás alapjaihoz, aminek az eredménye, hogy egyszerű alapanyagokból egy sornyi kicsi, de gyönyörű helyet varázsolnak.