Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

Tanulmány: lehetséges az emberek és cápák közötti békés együttélés

Kutatók drónok segítségével tanulmányozták a dél-kaliforniai partok mentén élő fiatal fehér cápákat, és azt, hogy milyen közel úsznak a vízben lévő emberekhez. Meglepő eredményekre jutottak.

További Hírek

Ősi kábulat: hónapokig rohasztott hússal tépnek be az emberek

Őseink felfedezték a tűz jelentőségét, és igen hamar rájöttek, hogy tovább élhetnek, ha az elejtett vadat hőkezelik, mely kiváló szokás a mai napig megmaradt az emberiség étkezésében.

Jelentősen megzuhant a magyarok oltási kedve

A magyar kormány a beoltottak számához köti a korlátozó intézkedések enyhítését és a lépcsőzetes feloldást, s bár sikeresen elértük először a 3,5 millió, majd a 4 millió beoltottat, az adatok alapján jóformán megtorpant a magyarok oltási kedve.

Ezek a vírusok a legesélyesebbek a következő járvány kialakulására

Az online alkalmazás rangsorolja a vírusokat azáltal, hogy képesek-e állatokról emberekre terjedni és járványokat okozni.

Génelemzéssel vizsgálják a őskori emberek Európába vándorlását

A 45 ezer éves múltra visszatekintő genetikai szekvencia szerint sokkal korábban történt meg a neandervölgyiekkel való keveredés, mint azt korábban gondoltuk.

A legtöbb online dezinformáció nem szándékosan indul útjára

Az interneten terjedő dezinformációk többsége nem azért terjed el, mert valaki szánt szándékkal terjeszti őket, leginkább azért, mert a felhasználók nem ügyelnek kellőképp a megosztott információk hitelességére.

13 kilométer hosszú festményt fedeztek fel az amazóniai esőerdőben

Az amazóniai esőerdőben ismét egy jelentős jégkorszaki festményt fedeztek fel, mely megközelítőleg 12 600 évvel ezelőtt készülhetett, és megdöbbentő, 13 kilométeres távon terül el.