Clouds
21 Budapest
Dollár
344,22 Ft
Euró
368,80 Ft
Font
428,02 Ft
Bitcoin
25,611 $

Tanulmány: a koronavírus-járvány nem befolyásolta az emberek boldogságát

Sőt: a tanulmány szerint a világ minden régiójában magasabb a jóindulat, mint a világjárvány előtt volt.

Az amerikai légierő több tucat gépe tart Kabulba, miközben 20 ezer ember várakozik a repülőtéren

Több tucat amerikai katonai szállító repülőgép leszállására számítanak hétfőn a kabuli nemzetközi repülőtéren, miközben mintegy 20 ezer ember maradt a létesítményben az evakuálásra várva – közölte a CNN-nel egy, a helyzethez közel álló forrás.

Emberek tolták be az állomásra a lerobbant MÁV szerelvényt

A mozdonyvezető megelégelte a helyzetet, ezért elhatározta, hogy saját kezével tolja be a meghibásodott vonatot az állomásra.

Izrael-Gáza konfliktus: a lakosság menekül, van, aki a szekrénybe bújik a rakéták elől

A jeruzsálemi és gázai lakosok azt mondják, hogy felkészültek egy elhúzódó konfliktusra, mivel a palesztin fegyveresek és az izraeli erők továbbra is hadban állnak egymással.

Ősi kábulat: hónapokig rohasztott hússal tépnek be az emberek

Őseink felfedezték a tűz jelentőségét, és igen hamar rájöttek, hogy tovább élhetnek, ha az elejtett vadat hőkezelik, mely kiváló szokás a mai napig megmaradt az emberiség étkezésében.

További Hírek

Jelentősen megzuhant a magyarok oltási kedve

A magyar kormány a beoltottak számához köti a korlátozó intézkedések enyhítését és a lépcsőzetes feloldást, s bár sikeresen elértük először a 3,5 millió, majd a 4 millió beoltottat, az adatok alapján jóformán megtorpant a magyarok oltási kedve.

Ezek a vírusok a legesélyesebbek a következő járvány kialakulására

Az online alkalmazás rangsorolja a vírusokat azáltal, hogy képesek-e állatokról emberekre terjedni és járványokat okozni.

Génelemzéssel vizsgálják a őskori emberek Európába vándorlását

A 45 ezer éves múltra visszatekintő genetikai szekvencia szerint sokkal korábban történt meg a neandervölgyiekkel való keveredés, mint azt korábban gondoltuk.

A legtöbb online dezinformáció nem szándékosan indul útjára

Az interneten terjedő dezinformációk többsége nem azért terjed el, mert valaki szánt szándékkal terjeszti őket, leginkább azért, mert a felhasználók nem ügyelnek kellőképp a megosztott információk hitelességére.

13 kilométer hosszú festményt fedeztek fel az amazóniai esőerdőben

Az amazóniai esőerdőben ismét egy jelentős jégkorszaki festményt fedeztek fel, mely megközelítőleg 12 600 évvel ezelőtt készülhetett, és megdöbbentő, 13 kilométeres távon terül el.