Rengeteg tényező áll az áremelkedés mögött, minden valószínűség szerint csak az alacsonyabb áfakulcs segíthetne.
A színezék rengeteg élelmiszerben megtalálható, és még számos uniós országban használják.
Bizonyos élelmiszerek árának befagyasztásával a szakértők előzetes jóslatai alapján előreláthatólag 0,5-1 százalék körül inflációcsökkenésre lehet számítani.
Az élelmiszerárak olyan mértékben emelkedtek hazánkban, hogy a tavalyi év végére volt olyan élelmiszer is, aminek az átlagára egyetlen hónap alatt 26 százalékkal növekedett.
Megkérdezték a vásárlók és a boltosok véleményét az árstopról, szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy ez az új változás csak a multinacionális vállalatok számára jön jól.
Magyarország miniszterelnöke sem teljesen érti, hogy a baloldal miért kritizálja a legutóbbi döntésüket, noha ezzel csak az embereknek segítenek.
A kormányinfó ideje alatt az élelmiszerárstop is szóba került, és közöltek egy részletesebb listát, amin már a csirke far-hát is rajta szerepel.
A kormányinfó ideje alatt arra is fény derült, hogy meddig tarthat minimum a nemrég bejelentett élelmiszerstop.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban az októberben megállapított 5,2 százalékot követően novemberben 5,8 százalékos növekedést mértek, ami 25 éves csúcsnak számít.
Magyarországon az elmúlt három év során több mint 60 százalékkal nőtt az akácméz kilogrammjának átlagára, nem csoda, hogy egyre többen próbálják átverni a vásárlókat különféle praktikákkal.
Újabb drágulást eredményezett az élelmiszerinfláció, nem is akármilyet.