Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Még nem tudni, miként reagálhatnak az üzletek az élelmiszer-árstopra

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 18. - 20:00

A Baromfi Termék Tanács elnöke szerint kevesebb csirkehús kerülhet a boltok polcaira, ezért összeültek a Magyar Húsipari Szövetség vezetőségével, hogy megvitassák a piaci helyzet változását.

Rengeteg a kérdés az eladókban a kormány árbefagyasztása kapcsán a Fény utcai piacon. A kormányrendeletet a kereskedők többsége még nem olvasta, pedig februártól már a tavaly október 15-i árhoz kell igazítaniuk a termékek értékét, amit április végig tartaniuk szükséges.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az ATV Híradónak adott nyilatkozatában a Baromfi Termék Tanács elnöke, Csorbai Attila elmondta, húshiányra kell készülni, mivel az ágazat, így is nehéz helyzetben van:

„A drasztikusan megnövekedett költségek miatt gyakorlatilag a termelők nem is nagyon akarják lefogadni az állományokat, hiszen veszteségesen senki nem akar termelni.”

A liszt árának befagyasztásáról is sok a kérdés a Magyar Gabonafeldolgozók Szövetségénél. Pótsa Zsófia főtitkár az televíziócsatorna megkeresésére azt mondta, a változás leginkább a kereskedelmi árrést érinti.

Míg a csirkemellfilé ára drasztikus módon emelkedett egy év alatt, addig a most befagyasztásra került sertéscomb ára tavaly csökkent, árát ennek ellenére rögzítették. Nem úgy, mint a burgonyáét, ami nem szerepel az árbefagyasztásban, bár 30,3 százalékkal kerül többe, mint 2021-ben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.