Dollár
397,90 Ft
Euró
404,96 Ft
Font
479,96 Ft
Bitcoin
23,566 $

A német ellenzék elképzelhetetlennek tartja, hogy Németország közvetítői szerepet vállaljon az orosz-ukrán háborúban

Friedrich Merz, a német konzervatív CDU párt elnöke és ellenzéki vezetője kijelentette, elképzelhetetlennek tartja, hogy Németország közvetítői szerepet vállaljon az orosz-ukrán háborúban.

Újabb magyarországi beruházásokat vár a Fidesz a német választások után

A Fidesz-CDU viszony javulására, valamint újabb beruházások számítanak a kormányban a német választások után, amely az SPD sikerét hozta, azonban a baloldali Zöld Párt és a jobboldali-liberális Német Szabaddemokrata Párt (FDP) nélkül nem tudnak kormányt alakítani a szociáldemokraták.

A CDU/CSU és a győztes SPD is tárgyalna a koalíciókötésről a német választások után

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a hivatalos végeredmény szerint.  A második a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége, akik a szoros eredményre hivatkozva mégis a kormányalakítás szándékával vágnak neki az új törvényhozási ciklusnak. Az SPD és a CDU/CSU is a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP) kíván koalícióra lépni.

Ismét kormányalakításra készül a CDU-CSU

A németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás eredményétől függetlenül ismét kormányalakításra készül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) a pártszövetség kancellárjelöltjének vasárnap este tett bejelentése szerint.

400 millió eurós segélycsomagot hagytak jóvá Németországban az árvíz pusztításainak enyhítésére

Az áradások során legalább 160 ember vesztette életét és teljes településeket öntött le a víz.

További Hírek

Meglepő fordulat a népszerűségben, újra a német kormánypárt az élen

Már csak hónapok vannak hátra a német szövetségi választásokig, mely szoros versenyt hozhat az előrejelzések szerint.

Izraelt bírálta egy német-török politikus, lemondatta a CDU

Lemondatott egy német-török politikust a CDU, miután emberiség elleni bűncselekménynek nevezte az izraeli hatóságok által végrehajtott erőszakos tetteket.

Kiválasztotta kancellárjelöltjét a német kormánykoalíció

Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke lett Angela Merkel kormánykoalíciójának, a CDU-CSU-nak a kancellárjelöltje a 2021-es német parlamenti választásokra.

Még várni kell a német kormánypárt kancellárjelöltjére

Továbbra sem sikerült eldönteni, hogy ki lesz a CDU/CSU kormányszövetség kancellárjelöltje, így nem tudtuk meg, hogy Markus Söder (CSU) vagy Armin Laschet (CDU) kerül az élre.

Már van két kancellárjelöltje a német kormánypártnak

Németországban szeptember 26-án tartják a szövetségi parlamenti választásokat, amely több mint másfél évtized után először Angela Merkel nélkül fog lezajlani.

Hatalmas vereséget szenvedett Angela Merkel pártja, egyik tartományban sem lehetnek kormányban

Az estére megérkezett eredmények hivatalossá tették, hogy a CDU csúnya pofont kapott Baden-Württemberg és Rajna-vidék-Pfajz tartományokban egyaránt, majdnem tíz százalékot vertek rájuk a győztes pártok.

Merkel számára kulcsfontosságú választásokat tartanak két tartományban

Két létfontosságú tartományi választást tartanak a vasárnapi nap folyamán Németországban, amelyet sok elemző a szeptember 26-i szövetségi választás „főpróbájának” tart.

Korrupciós botrányba keveredett Angela Merkel pártja

Németország legújabb politikai botránya közvetlenül a koronavírus-járvánnyal hozható összefüggésbe, két konzervatív politikus ugyanis kenőpénzeket kapott azért, hogy tető alá hoztak két maszkvásárlási megállapodást.