Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Eljött Szoboszlai Dominik nagy napja, kupadöntőt játszik a Liverpool a Chelsea ellen

Nem kizárt, hogy Szoboszlai Dominik is pályára lép a Chelsea ellen a Ligakupa döntőjében, amit élőben közvetít a tévé.

...svg content...Fotó: Luis Diaz, a Liverpool játékosa (b) csapattársával Szoboszlai Dominikkal (j) ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. augusztus 13-i Chelsea FC elleni mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Liverpool a hét közepén letudta a bajnoki fordulóját a Luton ellen, amit végül hozni tudtak. Szoboszlai Dominik a sérülése miatt ezen a mérkőzésen sem lépett pályára, ugyanakkor legutóbb igen pozitív híreket közölt a csapata. Kiderült ugyanis, hogy van esély a játékára a Ligakupa döntőjében a Chelsea ellen.

Ahogyan a stáb fogalmazott, az utolsó pillanatokban hozzák meg a döntést, de ha ott is lesz a keretben, valószínűleg nem kezdőként lép pályára a kihagyása után. Később azonban lehetséges, hogy nagy szükség lesz rá, mert a Chelsea képes meglepetést okozni, mint azt láthattuk is a Manchester City ellen, akik legutóbb javítottak, és már csak 1 pontra vannak a listavezető Liverpooltól. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Ha Dominik nem is lépne pályára, ugyanúgy megilleti a kupadöntős aranyérem, mert sokat tett hozzá. Ehhez azonban a Liverpoolnak meg kellene nyernie a finálét, amire egész Anglia figyelni fog, miután két sztárcsapat csap össze egymással. Papíron Klopp együttese messze esélyesebb, és ezt a tabellán elfoglalt helyek is jól mutatják. A Chelsea jelenleg az Európa-liga indulásért sem tud harcban lenni, amivel újabb pénzektől esnek el.

Szoboszlai játéka kérdéses

Sok minden történhet ezen a mérkőzésen, Klopp sem írta le a Chelsea esélyeit, míg Pochettino arra készül, hogy egy nagyon erős csapatot rakjon össze a döntőre. A korábbi találkozójuk elég sima volt, a Liverpool magabiztosan nyert, de egy kupadöntőn nagyon sok minden történhet, az esélytelenebbnek is lehet sok esélye.

Mindkét oldalon adott a motiváció, miután a Chelsea lassan évek óta csak önmaga árnyéka, távol vannak attól, hogy kupákat nyerjenek, addig Klopp az idény végén elköszön, és ez egy jó lehetőség arra, hogy egy újabb trófeát rakjon a vitrinbe. Legutóbb 4-1-re nyert a Liverpool a Chelsea-vel szemben, azelőtt pedig 1-1-es döntetlen játszottak. Érdekesség, hogy a legutóbbi nyolc összecsapásuk hét alkalommal döntetlennel zárult.

Utoljára a Chelsea 2021 márciusában tudott nyerni a Liverpool ellen, akkor az Anfield Roadról hozták el a 3 pontot. A vasárnapi döntőt a Match 4 csatorna közvetíti élőben 15 óra 30 perctől a megszokott felvezetéssel. Hamarosan pedig kiderül, hogy Szoboszlai ott van-e a keretben, és pályára léphet-e.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.