Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Szoboszlai a klasszis gólja után is szerény maradt

Szoboszlai Dominik egyik legnagyobb erőssége a szerénysége, ami által még jobbá válhat a pályán, és ez olyasvalami, ami sok játékos eltanulhatna tőle.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sok olyan játékost ismerünk, akik kiváló képességekkel rendelkeznek, de elszállnak a sikerektől, elvakítja őket a pénz. Számos karrier ment már tönkre emiatt, noha akár legendákká válhattak volna. Nemzetközi szinten számos ilyen játékost ismerni a múltból, ugyanakkor szerencsére az elmúlt években sokkal kontrolláltabb lett a környezet.

Ugyan minden eddiginél több pénzt keresnek a futballisták, akár a magyar bajnokságban, érezhetően kevesebb a kicsapongás. Szoboszlai Dominik igazi minta lehet, aki keveset bulizik, mert a kemény, áldozatos munkában hisz, ami láthatóan kifizetődik számára. Büszkék vagyunk rá, hiszen a Liverpoolnál azonnal kezdő lett, Klopp pedig elárulta, egy ideje már a radarján volt a magyar tehetség. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Legutóbb a Chelsea ellen léphetett pályára, és kezdőként. Mindezt remek teljesítménnyel, és egy látványos góllal hálálta meg. Szoboszlai az esetek többségében a lábával operál, de most bizonyította, hogy fejjel is lehet rá számítani, és úgy fejezte be a támadást, mint a legveszélyesebben fejelő csatárok.

Szoboszlai szerény maradt

A Liverpool végül fölényesen nyert a Chelsea ellen, ami jó alapot jelenthet a folytatásra. Nagy meccsek várnak a csapatra, ugyanakkor semmi jele annak, hogy bármilyen gondokkal is küszködnének. A fiatal Bradley például a szezon nagy felfedezettje lehet, és Szoboszlai nagyon örül annak, hogy a srác náluk játszik.

„Bradley a fejemre ívelte a labdát, szóval nem igazán kellett sok mindent csinálnom. Nagyon örülünk, hogy nálunk játszik. Már sokszor megmutatta, hogy készen áll” – idézte az MTI Szoboszlai BBC-nek adott nyilatkozatát, hozzátéve, talán ez karrierje első fejes gólja, amire ugyan sokan kellett várni, megérte.

Szoboszlai nemcsak a 4-1-es eredménnyel elégedett, hanem többek között azzal is, amit a pályán látott a csapattársai részéről, akik nagy elánnal küzdenek, hajtanak a bajnoki címért. „Mindent kiadtunk magunkból, ami bennünk volt, a kezdők és a cserék is. Megmutattuk a kvalitásainkat, a 4-1 pedig egy remek eredmény.”