Ha Magyarországon is megjelenne az indiai mutáns, az oltatlanok lennének nagy veszélyben

Fotó: Gyurcsóné Matyi Zsuzsanna ápolónő oltáshoz előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 17-én.
not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 14:10

Erről beszélt Dr. Szlávik János az RTL Klub reggeli műsorában, hozzátéve, hogy emiatt is hangsúlyozzák az oltás fontosságát.

Egyelőre nem értük el az 5 millió beoltottat, de egyre közelebb és közelebb kerülünk hozzá. Immáron a 16-18 évesek is segíthetnek ebben, és az egyre több Pfizer vakcinának köszönhetően valószínűleg az a réteg is be fogja oltatni magát, aki kifejezetten erre az oltóanyagra vár.

Indiában például tombol a vírus, sok áldozatot szed, miközben Magyarországon a harmadik hullám is apadásnak indult. A járványadatok egyre jobbak és biztatóbbak, de többek között az indiai mutáns miatt is fontos a védőoltás felvétele.

Szlávik erről is tett említést a Reggeli műsorában, hiszen azok, akik nem oltották be magukat, nagy veszélybe is kerülhetnek, ha szembetalálkoznak a mutánssal, miközben az oltatottak biztonságban vannak.

„Anglia, ahol nagy az átoltottság, és megjelent az indiai mutáns. Látják, aki nem oltatta be magát, azok között terjed az indiai. Tehát, aki be van oltva, arra nem jelent nagyobb veszélyt az indiai, vagy legalábbis akkorát, mint aki nincs beoltva.”

„Ezért mondjuk, hogy mindenki oltassa be magát, hiszen, ha Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns, akkor az oltatlanokra lenne nagy veszély, nem pedig azokra, akik be vannak oltva:” – tette hozzá Szlávik.