A vártnál tovább lehet regisztrálni a Pfizer vakcinájára

Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával töltött fecskendők a 16 és 18 év közötti fiatalok oltásán a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 17-én. MTI/Varga György
not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 12:26

Az operatív törzs hétfői sajtóeseményén jelentették be, hogy kitolták a regisztrációs határidőt, így az embereknek több idejük marad regisztrálni, időpontot foglalni a Pfizerre.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy miközben a mai napon várnak egy Janssen-szállítmányt, a Pfizer oltóanyagából is fog érkezni egy újabb adag. Ez az az oltóanyag, amivel többek között a 16-18 éveseket is oltják.

Nagy hír, hogy 100 nap múlva megkezdik a magyar oltóanyaggyár építését Debrecenben, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő év végére elérhetővé válhat a magyar vakcina, mely az eddigi legnagyobb mérföldkő lehet a járvány elleni harcban.

Müller Cecília: „Vakcinabőségünk van”

Azok, akik a Pfizer vakcinájára várnak, kedd helyett szerda éjfélig regisztrálhatnak az oltóanyagra, pontosabban az online időpontfoglaló rendszeren belül. A többi oltóanyag szintén elérhető, de az AstraZeneca és a Szputnyik már csak korlátozott számban.