Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Szijjártó Péter megosztotta tapasztalatait az orosz vakcina beadása után

Miközben már úton van a következő nagyobb orosz vakcinaszállítmány, megtudhattuk, hogy mit érez Szijjártó Péter az oltását követően.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, a magyar külügyminiszter is megkapta az első adag oltását, hónapokkal azután, hogy átesett a betegségen. Az orosz vakcinát adták be neki, amiből hamarosan több nagyobb szállítmány is meg fog érkezni Magyarországra.

Ezek a szállítmányok mind hozzá fognak járulni ahhoz, hogy Magyarország a lehető leghamarabb elérje a 2,5 millió beoltottat, ami után lehetségessé válhat a nyitás, mivel azt a beadott vakcinamennyiséghez kötik. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán keresztül adott interjút a nemzetközi médiának, kitérve az oltására is, amit még pénteken kapott meg. Ebből lesz még egy adag hetekkel később, hogy kialakuljon a teljes védettség.

Az interjú során megkérdezték tőle, hogy voltak-e mellékhatások az oltást követően. „Nem, tulajdonképpen nem éreztem semmit sem az oltáskor, sem pedig utána. Péntek este kaptam meg az első vakcinát, és eddig minden a legnagyobb rendben.”

„Azonnal felhívtam Denist, Manturov miniszter urat, hogy beszámoljak neki arról, hogy megkaptam. És ő arról a nagyszerű hírről tájékoztatott, hogy az RDIF (Orosz Közvetlen Befektetési Alap) számításaik szerint a mai napon újabb 250 ezer első adag vakcinát kapunk, a jövő héten 185 ezer második adagot, illetve a következő héten újabb 250 ezer adagi érkezik.”

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.