Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szijjártó Péter megosztotta tapasztalatait az orosz vakcina beadása után

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Miközben már úton van a következő nagyobb orosz vakcinaszállítmány, megtudhattuk, hogy mit érez Szijjártó Péter az oltását követően.

Mint ismeretes, a magyar külügyminiszter is megkapta az első adag oltását, hónapokkal azután, hogy átesett a betegségen. Az orosz vakcinát adták be neki, amiből hamarosan több nagyobb szállítmány is meg fog érkezni Magyarországra.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Ezek a szállítmányok mind hozzá fognak járulni ahhoz, hogy Magyarország a lehető leghamarabb elérje a 2,5 millió beoltottat, ami után lehetségessé válhat a nyitás, mivel azt a beadott vakcinamennyiséghez kötik.

Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán keresztül adott interjút a nemzetközi médiának, kitérve az oltására is, amit még pénteken kapott meg. Ebből lesz még egy adag hetekkel később, hogy kialakuljon a teljes védettség.

Az interjú során megkérdezték tőle, hogy voltak-e mellékhatások az oltást követően. „Nem, tulajdonképpen nem éreztem semmit sem az oltáskor, sem pedig utána. Péntek este kaptam meg az első vakcinát, és eddig minden a legnagyobb rendben.”

„Azonnal felhívtam Denist, Manturov miniszter urat, hogy beszámoljak neki arról, hogy megkaptam. És ő arról a nagyszerű hírről tájékoztatott, hogy az RDIF (Orosz Közvetlen Befektetési Alap) számításaik szerint a mai napon újabb 250 ezer első adag vakcinát kapunk, a jövő héten 185 ezer második adagot, illetve a következő héten újabb 250 ezer adagi érkezik.”