Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsány irányít Budapesten, nem Karácsony

Szentkirályi Alexandra nem tervez vitázni Karácsony Gergellyel, miután szerinte Gyurcsány Ferenc hozza a döntéseket Budapest életében, és nem a főpolgármester.

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra a Fidesz jelöltjeként szállhat harcba Budapest főpolgármesteri címéért. Vitézy Dávid szintén erre készül, és megkezdte a kampányát, melynek célja, hogy leváltsák a rengeteg kritikát kapott Karácsony Gergelyt. Ugyanakkor a mérések arra mutatnak rá, hogy még mindig magas Karácsony támogatottsága.

Szentkirályi azt látja, hogy Karácsony ígéretei közül sok minden nem teljesült, amire elkezdte felhívni az emberek figyelmét. „A Városháza park tökéletes szimbóluma annak, ahogyan Karácsony Gergely bánik Budapesttel: be nem tartott ígéretei és kamuk százai. A főpolgármester egy szép, zöld szemléletformáló és kellemes parkot ígért.” – írta az egyik posztjában. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„A park ma se nem szép, se nem zöld és még csak nem is kellemes. Sokkal inkább csúnya, szürke és piszkos. Az évekkel ezelőtti tervek szerint ez lesz „Budapest új főtere”, ami az „egyik legszerethetőbb és legpestibb dolog”.

„Ehhez képest egy elhanyagolt, koszos és sivár parkoló lett belőle. Ez a szürke placc Gyurcsány bandájának, a főváros baloldali panoptikumának biztosan tetszik, hiszen a környék jelenleg maga a szocialista romantika: beton, kordonok, murva és néhány ládákba rakott növény. Karácsonyék szerint szép és zöld, szerintem inkább elkeserítő és kétségbeejtő. Változást Budapesten!”

A kialakult helyzet miatt nem látja értelmét annak, hogy Karácsonnyal vitázzon.„A Budapest jövőjéről szóló vita fontos dolog, de vitázni csak azzal érdemes, aki döntési helyzetben van. Ez ma Budapesten Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely is az ő utasításait hajtja végre.” – üzent a Facebook oldalán keresztül Szentkirályi, aki érezhetően feljebb kapcsolt, megkezdte a kampányát Budapestért.

Szentkirályi hangsúlyozta, nem Karácsony irányít, hanem Gyurcsány, amiről korábban már Orbán Viktor is említést tett, miszerint nem a főpolgármester hozza a fontosabb döntéseket, hanem a háttérben lévők. „Ma Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, és nem a budapestieknek. Mi ezt a helyzetet akarjuk megváltoztatni, ezért kell változás Budapesten.”