Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Orbán Viktor szerint nem Karácsony irányítja Budapestet, hanem Gyurcsányék

Orbán Viktor miniszterelnök azt látja, hogy a Karácsony Gergely vezette Budapest Gyurcsány Ferencék asszisztálásával a csőd felé zuhan, miközben messze a legvirágozóbbnak kellene lennie Magyarországon.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjút Brüsszelből, és többek között Budapest helyzetéről is tett említést. Kiemelte, az egyik legfontosabb célja a kormánynak, hogy az a pénz, ami Brüsszelben jár Magyarországnak, azt megkapják, és ne engedjék, hogy a magyarországi baloldaliak, akik külföldön dolgoznak, ezt megakadályozzák.

Kiemelte, fontos számára Budapest, és szívesen foglalkozik a budapestiek fontos kérdéseivel, de számukra sincs fontosabb kérdés annál, minthogy el tudja érni a magyar baloldal, hogy az óvónőknek és a pedagógusoknak adott magas fizetés egy részét Brüsszel elvonja, és visszavigye az európai központba. „Mert ma ez a csata zajlik”. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Hozzátette, a magyar parlamenti képviselők nyíltan, nyilvánosan azért beszélnek, azért dolgoznak, azzal érvelnek, hogy azt a pénzt, amit ma odaadnak a pedagógusoknak és az óvónőknek, a magyar kormányon keresztüli brüsszeli pénzeket vonják el és vegyék vissza. „Budapest számára sincs fontosabb kérdés, mint az, hogy egy szuverén magyar kormány legyen Magyarországon, és ne jöjjenek olyan magyar emberek Brüsszelbe, akik a magyar emberek ellen dolgoznak.”

Nem Karácsony diktál Budapesten

Ami pedig Budapestet illeti, Orbán hangsúlyozta, mivel a nemzet fővárosáról van szó, az országos ügyekből nem tudja magát kivonni. „Budapest is fogságban van. Látom a régi embereket… Én sem vagyok egy kezdő balett táncos ebben a műfajban, tehát majdnem mindenkit, sőt, azt hiszem mindenkit ismerek, aki valaha a baloldali kormányok mögött dolgozott – gazdasági szakemberként, miniszterként, államtitkárként. Ezek benn ülnek a fővárosban.”

Orbán szerint a fontos ügyekben nem Karácsony Gergely főpolgármester dönt. „Nehéz is ezt róla elképzelni, hogy ő fontos ügyeket éppen eldönt.” Ennek kapcsán úgy folytatja, ellenben azt jól látja, hogy azok, akik valaha tönkretették az országot 2010 előtt, mind ott ügyködnek Budapesten, onnan fizetik őket.

Szerinte azok, akik egykor tönkretették az országot, ugyanezt teszik évek óta Budapesttel, mely a csőd felé zuhan. „Ezért üres a kassza. Azért ez Magyarország leggazdagabb városa. Nemhogy a leggazdagabb, messze-messze a leggazdagabb, a legnagyobb lehetőségekkel rendelkező, óriási gazdasági potenciállal. Virágoznia kellene, mindennek rendben kellene lennie. Tisztaságnak kellene lennie. A legrendezettebb, legmagasabb életszínvonalat nyújtó szép, kényelmes életünknek kellene lennie Budapesten a számok alapján, amit a város teljesít a gazdaságban, de nem ez van.” Orbán reméli, hogy olyan főpolgármestere lesz Budapestnek, aki ennek az egésznek gátat vet, és kirakják Gyurcsány Ferenc embereit a városvezetés mögötti világból.