Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Vitézy Dávid a főpolgármester-jelöltségről: „minden támadásra felkészültem”

Az LMP és a civilek jelöltje csalódott, amiért pártpolitikai csatatérré változott a főváros, ami miatt Budapestet sorra hagyják le a térség nagyvárosai.

Eger, 2022. október 11. Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelõs államtitkára beszédet mond az V. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben 2022. október 11-én. MTI/Komka Péter
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint ahogy arról írtunk, Vitézy Dávid a héten bejelentette, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért. A korábbi államtitkár kihívói között ott lesz a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely és a Fidesz-KDNP által jelölt Szenkirályi Alexandra is. A Blikknek adott interjújában többek között erről, valamint Budapest helyzetéről is beszélt.

Vitézy ugyanakkor elmondta, hogy nincs mögötte nagy pártpolitikai tömb, így a kampányát sem finanszírozzák, épp ezért a választóktól kér segítséget a támogatáshoz, melynek kapcsán már most pozitívak a tapasztalatai. Úgy véli, ez annak is köszönhető, hogy a szavazók egy részének „elege van abból, hogy Budapestet pártpolitikai csatározásra használják”. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Mint elmondta, a fővárosban sok a teendő, ami érinti többek között a közösségi közlekedést, a közutak állapotát, vagy éppen a zöldterületek fejlesztését. Vitézy a maxi-dubajként elhíresült beruházást is leginkább megfizethető lakásokkal tudná elképzelni, továbbá a lakbértámogatásról is szót ejtett, úgy gondolja ugyanis, hogy Budapesten bécsi bérleti díjakat kell fizetni.

Kritikusnak nevezte az egészségügy helyzetét is, ami kapcsán a kormányzati fejlesztéseket is elő kell mozdítani – annak ellenre, hogy „különutas” politikát tervez. Vitézy Dávid szerint Budapest fejlesztése az egész ország érdeke, ennek kapcsán megemlítette Lázár Jánost is, akivel főpolgármesterként is asztalhoz ülne, mivel úgy véli, hogy Lázár szerint nem a főváros fejlesztése az elsődleges.

Az interjúban elmondta, hogy bár minden politikai támadásra felkészült, ő maga nem szeretne személyeskedő, lejárató kampányt. Vitézy Dávid szerint pedig közte és Karácsony Gergely között fog eldőlni a verseny. „Voltak jó intézkedései, de nagyon sok minden, amit ígért, amiért előtte több választáson Tarlós István támogatása után végül én is rá szavaztam 2019-ben, azt nem teljesítette” – fogalmazott.