Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Vitézy Dávid indul a főpolgármester-választáson

A városfejlesztési szakember a hivatalos közösségi médiás oldalán kedden közzétett videójában jelentette be mindezt.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Anikó
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban is volt róla szó, ám immár hivatalossá vált: Vitézy Dávid városfejlesztési szakember a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy indul a főpolgármester-választáson. Kiemelte, Budapesten öt súlyos problémával nézünk szembe, amelyek közül az első az, hogy nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet, míg a második, hogy nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból.

De az is problémát jelent, hogy az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. Továbbá a fővárosi közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca. A körúton túli Budapestet pedig, ahol „a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut”. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Annak kapcsán, miért nem sikerült eddig ezeket a problémákat megoldani, úgy vélekedett, „a városunk pártpolitikai csatatérré változott, minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja: míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, addig a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni” – fogalmazott Vitézy Dávid.

Egyúttal kijelentette, ma a budapesti politika „egymásra mutogatásról, konkrétumok nélküli ígérgetésről és üres lájkbajnokságról” szól. „Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy pártpolitikai csaták helyett végre valódi városfejlesztésre van szükség. A volt közlekedési államtitkár elmondta, húsz éve dolgozik Budapest fejlesztésén.

Civil közlekedési aktivistaként kezdte, alapítójaként vezette a Budapesti Közlekedési Központot, majd a Budapesti Fejlesztési Központot, jelenleg is városfejlesztési szakemberként dolgozik. „Kész terveink vannak Budapest további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV-ek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére” – tudatta. Korábban azt is megírtuk, hogy Szentkirályi Alexandrát jelölte a Fidesz Budapest főpolgármesteri posztjára a választások előtt, s már az is kiderült, ki lesz a kormányszóvivő utóda.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.