Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Videóban jelentette be, hogy vállalja a felkérést, egyben a baloldali városvezetést kritizálta.

...svg content...Budapest, 2024. február 1. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

„A Fidesz budapesti választmánya mai ülésén egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének” – közölte Facebook-oldalán a Fidesz Budapest. Mindezt a kormányszóvivő is megerősítette közösségi felületén.

„A Fidesz Budapest a mai napon felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel! A megtisztelő felkérést elfogadom! Hamarosan találkozunk” – fogalmazott Szentkirályi. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A kormányszóvivő videóban közölte mindezt, mint mondta, nem csupán a főpolgármesteri posztért, de a szülővárosáért is „megküzd”, majd hozzátette, nagy elszántsággal vállalja a feladatot, hiszen „a nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc fogságában van, ő csinált főpolgármestert Karácsony Gergelyből”.

Szentkirályi méltatlannak nevezte Budapest helyzetét, Karácsonyt pedig a 2010 előtti baloldali politika „lejárt lemezének” nevezte. Mint fogalmazott, a múlt embere van a jövő városának az élén. Úgy vélekedett, hogy olyan főpolgármesterre van szüksége Budapestnek, aki együttműködik a kormánnyal.

Szentkirályi Alexandrának már van korábbi tapasztalata a budapesti városvezetés kapcsán, 2014 és 2019 között, Tarlós István idejében főpolgármester-helyettes volt. 2020-től Hollik István utódjaként kormányszóvivőként folytatta karrierjét.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Mezőnek csapódott egy repülőgép Angliában

Egyelőre ismeretlen a körülmények, de azt már tudni, hogy mezőre zuhant egy repülőgép az angliai Lincolnshire-ben.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.