Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Vitézy Dávid levelet írt Lázár Jánosnak

Nem tartja jó ötletnek a mini-Dubaj-tervet.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Vitézy Dávid, a Budapestért Egyesület és az LMP közös főpolgámester-jelöltje több mint 25 urbanisztikai, szociális, egészségügyi szakértő közreműködésével készíti el átfogó szakmai programját, ám a fővárosiak véleményére és ötleteire is kíváncsi. Amióta bejelentette, hogy Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra mellett ő is indul Budapest főpolgármesteri posztjáért, több interjút is adott.

Az Index csokorba szedte legfontosabb megszólalásait. Elsőként a Telexnek adott interjújában beszélt arról, hogy „fel sem merült, hogy a Fidesz jelöltje legyen, mivel nem tudná képviselni azt a Budapest-politikát, amit az elmúlt másfél évben Lázár János megtestesített a kormány nevében”. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Eltökélt terve, hogy ha megválasztanák főpolgármesternek, Vitézy Dávid szeretné száműzni az összes fővárosi cég igazgatóságából és felügyelőbizottságából a pártpolitikusokat. Arról is beszélt, hogy átnézték Karácsony Gergely főpolgármester programját, és „a 135 konkrét ígéretéből 93 nem teljesült”.

Később, a Partizánnak adott interjújában részletesen is kritizálta Karácsony Gergely lépéseit és intézkedéseit főpolgármesterként, kiemelve azon ígéreteket, melyeket nem teljesített: példaként említette az elmaradt egyharmados női kvótát, az állatvédelem hiányát, valamint azt, hogy elmaradt a városháza udvarának rendbetétele is.

Az InfoRádió műsorában aztán már arról beszélt, hogy úgy látja, el kell kezdeni Budapestről Budapest-politikaként beszélni, kiemelve, hogy az nem tartható, hogy a fővárosban minden országos pártpolitikai ügy, minden kérdés az országos pártpolitikai harc része.

Az ATV-ben pedig e témát folytatva fogalmazott úgy, méltatlannak találja a pártpolitikai csatározásokat, megjegyezve, nem véletlen, hogy Prága vagy Varsó fejlődése az elmúlt időszakban más léptékű volt, mint Budapesté. Hangsúlyozta, üres lájkbajnoksággá változott az egész Budapest-politika. Az interjúban konkrét terveiről is említést tett, kiemelve az egységes fővárosi parkolási rendszert, valamint egy új, 200 fős BKK-rendészet létrehozását.

A Népszavának nyilatkozva Rákosrendezőről is beszélt: elmondta, látja, hogy Lázár János minisztériuma gőzerővel állt neki a terület megtisztításának, de így is évekbe telhet a kármentesítés, hangsúlyozva, hogy az egész konstrukciót elhibázottnak tartja, erről pedig egy 9 oldalas szakvéleményt küldött a tárcának.