Szélesebb kijelzővel érkeznek az új iPad minik

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 09:14

A Home gomb is eltűnhet a népszerű táblagép következő generációs modelljéről, valamint a kávákat is leszűkíthetik.

Ross Young iparági szivárogtató szerint az új iPad mini táblagépek 7,9 hüvelykes kijelző helyett sokkal nagyobb, 8,3 colos paneleket kaphatnak majd, ami kisebb kávákat eredményezhet – írta a MacRumors hírportál.

Ming-Chi Kuo Apple-elemző korábban arról írt, hogy az iPad miniket 8,5 és 9 col közé lőheti be a cupertinói techóriás, ezért lehet némi igazság Young feltételezéseiben is, hiszen mindketten ugyanarra a specifikációra gondoltak.

A miniről lekerülhet a Home gomb, így kialakítás és dizájn tekintetében sokkal inkább az iPad Air 4-re hajazhat, ezáltal elképzelhető, hogy felkerülhet rá a Face ID vagy a Touch ID szenzor a bekapcsoló gombra.

Ami a teljesítményt illeti, minden bizonnyal az A14 vagy az A15 lapkakészlet biztosíthatja a megfelelő működést, csatlakozás szempontjából pedig USB-C és Lightning portokra számíthatunk, pontosan úgy, mint az iPad-modellszéria esetében.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az iPad miniket mini-LED panelekkel szerelhetik fel, ezt azonban Young megcáfolta, véleménye szerint a hatodik generációs táblagépek kapcsán az Apple a sztenderd LCD kijelzőket választhatja majd.