Idén év végén feljavított mini-LED kijelzőkkel érkezhetnek az új MacBook Pro laptopok

MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. május 5. - 23:59

Habár korábban azt rebesgették, hogy csúszás várható a globális chiphiány miatt a ráncfelvarráson átesett Pro modellszéria esetében, úgy tűnik, az Apple képes tartani a lépést.

A DigiTimes magazin riportja szerint a cupertinóiak kulcsfontosságú beszállítója, a TSMT készen áll arra, hogy a 12,9 hüvelykes iPad Pro-knál használt, mini-LED technológiával készült paneleket a soron következő MacBook Pro-kba is átemelje.

Az állítólag 14 és 16 colos, teljesen áttervezett, vékony kávákkal és rengeteg hasznos csatlakozóval ellátott Pro gépek minden bizonnyal idén nyáron kerülhetnek majd bemutatásra, elemzők szerint az Apple júniusi eseményén hullhat le a lepel a készülékekről.

Ha hihetünk a szivárogtatóknak, akkor az M2-es, saját fejlesztésű, villámgyors és óriási üzemidővel rendelkező Apple-chipeken kívül visszatérhet a MagSafe mágneses töltőport, valamint HDMI- és SD-kártya csatlakozót is kapunk majd, miközben a TouchBar érintőképernyős sáv lekerülhet a billentyűzet felső részéről.

A következő generációs Pro laptopokat tűkön ülve várja a techközösség, hiszen forradalmi processzorokról van szó az M2-esek esetében, melyekkel bankot robbanthatnak a cupertinóiak, hiszen már az M1 lapkákkal felszerelt, tavaly év végén piacra dobott 13 colos MacBook Air és MacBook Pro modelleknél is óriási teljesítménybeli pluszt mértek az Intel és az AMD chipjeihez képest.

Ha minden az előre eltervezett ütemben folytatódik, akkor az M2 vagy az M1X névvel ellátott egység ősz tájékán válhat elérhetővé, így a júzerek akár már 2021 végén első kézből tapasztalhatják meg az új laptopok bámulatos gyorsaságát.