Dollár
381,83 Ft
Euró
394,59 Ft
Font
466,00 Ft
Bitcoin
24,443 $

Mézből készült, biológiailag lebomló chipek jelenthetik a számítástechnika jövőjét

Minden jel arra utal, hogy a méz lehet a következő anyag, amelyből az újgenerációs chipek készülhetnek.

Újabb világrekord született: már ismerjük a pi 62,8 billiomodik számjegyét

Ha egy matematikában jártas embert kérdezünk, akkor talán meg tudná mondani a 3,14 utáni további három-négy számjegyet is, egy svájci kutatócsapatnak azonban sikerült a 62,8 billiomodikat is meghatározni.

Idén év végén feljavított mini-LED kijelzőkkel érkezhetnek az új MacBook Pro laptopok

Habár korábban azt rebesgették, hogy csúszás várható a globális chiphiány miatt a ráncfelvarráson átesett Pro modellszéria esetében, úgy tűnik, az Apple képes tartani a lépést.

Hosszú távú teleportáció fektetheti le a kvantuminternet alapköveit

A kvantum-összefonódás elve alapján két részecske olyannyira kötődhet egymáshoz, hogy partnerük helyzetváltoztatására azonnal reagálnak, legyenek egymástól bármekkora távolságban.

Bitcoin-farmot épített egy orosz olajcég Szibériában

A Gazpromneft nevű orosz olajvállalat egy egészen különleges kiegészítővel látta el a Szibériában található olajfúró mezejét – egy működőképes kriptovaluta-bányász farmot hozott létre a tundra közepén.

További Hírek

Egy új programnak köszönhetően gyökeresen megváltozhatnak a munkahelyi meetingek

A Headroom elnevezésű szoftver segítségével már olajozottabban működhetnek a munkahelyi online meetingek, ugyanis a járvány kezdete óta rengeteg ember dolgozik home office-ban, a korai megoldások pedig nem feltétlen voltak alkalmasak arra, hogy a munkáltatók monitorozni tudják a munkavállalók jelenlétét, vagy éppen aktivitását – írja a Rakéta hírportál.

A világ legnagyobb komputerchipje gyorsabban leszimulálja a jövőt, mint a fizika bármelyik törvénye

A nemrég előállított Cerebras CS-1 névre keresztelt chip 1,2 billiárd tranzisztorból áll, és 200-szor gyorsabb, mint az eddigi legerősebb szuperszámítógép.

Szijjártó Péter egy 11.3 milliárd forintos beruházást jelentett be

Egy újabb nagy és fontos beruházást jelentett be Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere a hivatalos Facebook oldalán keresztül.

Komoly frissítés érkezhet 2021-ben Windows 10-re

Radikális újítást eszközölhetnek a fejlesztők a Microsoft operációs rendszerének jövő évi upadte-csomagjában.

A mesterséges intelligencia segítségével fejthetik meg a holt nyelveket

A Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) számítástechnikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó laboratóriumának kutatói olyan mesterséges intelligenciát alkottak meg, amelyik önállóan képes megfejteni az ősi, holt nyelveket, akár azok más nyelvekhez való kapcsolódásának ismerete nélkül is.

Kibertámadás következtében vesztette életét egy német nő

Eddig soha nem történt meg olyan eset, amikor valaki egy internetes támadás miatt halt volna meg, a németországi Düsseldorfban azonban csütörtökön sajnos arról számoltak be, hogy egy nő áldozatául esett egy úgynevezett ransomware-nek.

Megdöntötték az internetsebesség világrekordját

A valaha elért leggyorsabb letöltési sebesség akkora, hogy a teljes Netflix könyvtárát mindössze egyetlen másodperc alatt lehúzhatnánk a számítógépünkre.

Áthatolhatatlan kvantuminternet fejlesztésébe kezdett az Egyesült Államok

A kvantumtechnológia segítségével amerikai mérnökök lefektették az alapkövét a virtuálisan feltörhetetlen világhálónak.

Az Nvidia GeForce 3080 Ti sokkal kisebb lehet, mint azt korábban gondolták

A legújabb pletykák szerint a csúcskategóriás grafikus kártya méretei az előző generációhoz képest jóval visszafogottabbak lesznek.

Bemutatjuk Fugakut, a világ leggyorsabb szuperszámítógépét

Az Apple nemrég jelentette be, hogy áttér az ARM CPU-architektúrára, a döntés után pár héttel pedig újabb mérföldkőhöz érkezett az amerikai processzorgyártó cég.