Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Szabályt változtat az UEFA, hogy több csapat kerülhessen be a Bajnokok Ligájába

A cél, hogy olyan klubok előtt is megnyíljon az európai kupasorozatokban való részvétel lehetősége, akik előtt ez az út eddig blokkolva volt.

Fotó: Pexels / Illusztráció
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az UEFA jól ismert szabálya, hogy két azonos tulajdonossal rendelkező klub közül csak egy indulhat ugyanabban az európai kupasorozatban, különösen a Bajnokok Ligájában. A legfrissebb hírek szerint azonban az UEFA vezetősége módosítani kívánja ezt a szabályt, aminek a Manchester United, a Nice, a Girona és más klubok tulajdonosai is biztosan örülnek.

A Sky Sports értesülései szerint Sir Jim Ratcliffe tulajdonszerzését a Manchester Unitedben a napokban jelenthetik meg hivatalosan, ám mivel a milliárdos vállalkozónak a Nizzában is van érdekeltsége, a két klub közül az egyik biztosan nem játszhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Szintén említésre méltó a Manchester City helyzete is, ugyanis a tulajdonosi csoporthoz tartozik az olasz élvonalban szereplő Girona is, így innen is csak egy klub vehet részt a Bajnokok Ligájában.

Az esetleges módosítást az UEFA elnöke, Alekszander Ceferin is megerősítette, aki szerint sok olyan személy és cég van, akik egy második klubot is szívesen megvásárolnának, a jelenleg érvényben lévő szabály azonban távol tartja őket. A módosítás ugyanakkor lehetőséget adna az érdeklődőknek, hogy újabb befektetéseket eszközöljenek a futballba, és hogy ezek a csapatok gazdagítsák az európai kupasorozatokat.