Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Szokatlan szurkolói megnyilvánulás miatt állt a bál egy spanyol bajnokin

A Rayo Vallecano egyik szurkolója meglehetősen érdekes módon szerette volna kizökkenteni a ritmusból a Sevilla sztárjátékosát.

Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Sevilla szélsője, Lucas Ocampos felszólította a La Ligát, hogy tegyen lépéseket, miután egy Rayo Vallecano szurkoló a hátsóját bökdöste, amikor a hétfői mérkőzésen bedobáshoz készült. A kamerák által is rögzített eset a madridi Vallecas stadionban rendezett mérkőzés 33. percében történt, az internet segítségével pedig rohamosan terjedni kezdett. A felvételen látható, ahogy Ocampos megfordul, hogy számon kérje a fiatal szurkolót, majd a játékvezetőnek is jelezte a történteket.

A mérkőzés rövid időre félbeszakadt, ami idő alatt egyes hazai szurkolók jól szórakoztak, míg néhány Rayo-játékos a fiatal szurkolót igyekezett jobb belátásra bírni. Ocampos, aki a Sevilla 2-1-es győzelmében a győztes gólt szerezte, később a Dazn-nak elmondta, hogy sokkolta és feldühítette a szurkoló gesztusa, amelyet szerinte ugyanolyan komolyan kell kezelni, mint a rasszizmust. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„Remélem, a La Liga ugyanolyan komolyan veszi ezt, mint a rasszizmust. Nem hiszem, hogy a Rayo összes szurkolója ilyen, mert mindig tisztelettel bántak velünk, de mindig van egy őrült”, mondta a 29 éves argentin. „Remélem, hogy máshol nem fordul elő, mert mindannyian tudjuk, mi lenne, ha ez egy női futballmérkőzésen történik. Megőriztem a hidegvérem, mert van két lányom, és nagyon remélem, hogy velük nem történik ilyesmi a jövőben.”

A Sevilla is kiadott egy közleményt, amelyben elítélték a Rayo szurkolójának „obszcén és teljesen helytelen gesztusát”, egyben támogatásukat fejezték ki Ocampos iránt, akit „érettségéért és hatalmas profizmusáért” dicsértek. A Rayo Vallecano egyelőre nem kommentálta az incidenst, amely beárnyékolta a sorozatban ötödik bajnoki vereségüket, amivel mindössze két ponttal vannak a kieső zóna felett. A Sevilla eközben véget vetett hatmeccses nyeretlenségi sorozatának, és feljött a tabella 14. helyére. (edited) 

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.