Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Vasárnap estére halasztották a SpaceX Crew Dragon űrhajójának kilövését

Eredetileg február 22-re időzítették a kilövést, ám technikai okok miatt végül el kellett halasztani.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Chris O'Meara
Világűr

Koós Alexandra

Szerkesztő

A SpaceX órákkal a szombat estére tervezett indítás előtt arról tájékoztatott, hogy a nem kedvező időjárási viszonyok miatt elhalasztották a Crew Dragon űrhajó (amely az Endeavour nevet viseli) kilövését. Az X-en közzétett bejegyzésben hozzátették, az erős szél miatt hozták meg ezt a döntést – írja a Yahoo News.

Emellett érdemes megjegyezni, a Crew-8 küldetés célja, hogy a floridai Kennedy Űrközpontból való kilövés után az Endeavour négy űrhajóst (három amerikait és egy oroszt) juttasson el a Nemzetközi Űrállomásra, amelyet követően számos fontos kísérletet végeznének a szakemberek. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Mint kiderült, a csapat tagjai közé tartozik Matthew Dominick űrhajós, parancsnok, valamint Jeanette Epps NASA űrhajós, küldetésspecialista is, továbbá Michael Barratt NASA űrhajós, pilóta, illetve Alexander Grebenkin, a Roszkozmosz űrhajósa, küldetésspecialista. Egyúttal a portál megjegyzi, eredetileg február 22-re időzítették a kilövést.

Ám technikai okok miatt végül el kellett halasztani, ezúttal pedig vasárnap este 22 óra 53 percre tolták az indítást. Mindezt a NASA is megerősítette, egyéb információkat viszont egyelőre nem közöltek. Minden bizonnyal a későbbiekben várható bővebb tájékoztatás, ha pedig minden jól alakul, ma talán nem lesz szükség újabb halasztásra.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy sikeresen landolt a Holdon a NASA Odysseus űrkompja, ami azért is bír nagy jelentőséggel, mert ez a jármű fogja előkészíteni az amerikai űrhajósok holdra lépését. Majd arról érkeztek hírek, hogy mégsem sikerült olyan jól az USA holdra szállása, adódott egy kis probléma.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.