Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

A Sony egyre jobban aggódik a Call of Duty jövője miatt

Fotó: Activision
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb részletek derültek ki a Sony által a brit szabályozó hatóságnak benyújtott beadványról: a Sony többek között amiatt aggódik, hogy a Microsoft Game Pass-exkluzívvá tenné a Call of Duty-t.

A GameSpot által szemlézett dokumentumokban a Sony aggodalmát fejezte ki a Microsoft és az Avtivision tervezett fúziója kapcsán, a frissen nyilvánosságra került beadványban pedig a Sony kijelentette, a Microsoft Game Pass piaci részesedése messze megelőzi a PlayStation Plust, hangsúlyozva, hogy a Microsoft Game Pass-exkluzívvá teheti a Call of Duty-t.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A dokumentumok szerint a Sony úgy véli, a Microsoft négy konkrét stratégiát is bevethetne, melyek jelentős negatív hatással lennének a Sonyra: a CoD árát megemelnék a PlayStation-konzolokon; szándékosan rontanák a CoD játékbeli teljesítményét PS-konzolokon; nem kiemeltként kezelnék a PS multiplayer szervereit; valamint a Call of Duty-t Game Pass-exkluzívvá tennék.

A Sony állítja továbbá, hogy a Microsoftnak nem is kellene ténylegesen exkluzívvá tennie a Game Passra a Call of Duty-t, hiszen a vállalat ehelyett egyszerűen úgy is dönthet, hogy “kereskedelmileg életképtelen” szintre emeli a játék árát a PlayStation Pluson, ezzel pedig “de facto” exkluzívvá tenné azt.

Noha a Microsoft rendre elbagatellizálja a Sony aggodalmait, a brit CMA már több alkalommal is a Sonyhoz hasonlóan szkeptikusan nyilatkozott a fúzióról, sőt: februári jelentésében egyenesen azt javasolta, hogy a Microsoft inkább adja el a Call of Duty-t, hogy eloszlassa a játék jövőjével kapcsolatos aggályokat.