Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hivatalos: a Microsoft újabb 10 évre szóló Call of Duty licencszerződést írt alá

Fotó: Activision
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Microsoft bejelentette, megszületett a megállapodás az újabb, 10 évre szóló Call of Duty licencről.

A Microsoft újabb tízéves megállapodást kötött arról, hogy az Xbox PC-s játékokat és az Activision Blizzard címeit, köztük a Call of Duty-t a Boosteroid felhőalapú játékszolgáltatóhoz juttatja el, amennyiben jóváhagyják a kiadó felvásárlását.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A Microsoft közlése szerint az ukrajnai székhelyű Boosteroid “nemrég lépte át a 4 millió felhasználót világszerte, és a világ legnagyobb független felhőalapú játékszolgáltatójává vált”, hozzátéve, hogy amint lezárul a Microsoft üzlete, a Boosteroid felhasználói is streamelhetik az Xbox PC és az Activision Blizzard PC-s játékait.

Phil Spencer, az Xbox főnöke egy sajtóközleményben úgy fogalmazott:

“Hiszünk a játékok erejében, hogy összehozzák az embereket. Ezért az Xbox elkötelezte magát amellett, hogy mindenkinek több lehetőséget adjon kedvenc játékainak játszására, minden eszközön. Az Xbox PC-s játékainak eljuttatása a Boosteroid tagokhoz, beleértve az Activision Blizzard olyan címeit, mint a Call of Duty, egy újabb lépés ennek az elképzelésnek a megvalósításában, amint az üzletet lezárjuk.”

A más vállalatokkal, például a Nintendóval és az Nvidiával tett tízéves kötelezettségvállalások mellett a Microsoft állítja, hogy az olyan népszerű franchise-ok, mint például a Call of Duty “több mint 150 millió további játékost fognak bevonzani”, amennyiben jóváhagyják az Activision Blizzard felvásárlását.