Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

A Microsoft trösztellenes figyelmeztetésre számíthat az EU-tól

Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Microsoft nagy eséllyel trösztellenes figyelmeztetést fog kapni az EU-tól az Activision tervezett felvásárlásra miatt.

A Reuters az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a Microsoft nagy eséllyel trösztellenes figyelmeztetést fog kapni az EU-tól, miután egyre több szerv találja aggályosnak a bejelentést, miszerint 69 milliárd dollárért felvásárolnák a többek között a Call of Duty-t is fejlesztő Activision Blizzardot.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Az Európai Bizottság egy kifogásközlésként is ismert vádiratot készít elő, melyben várhatóan kifejti aggályait az üzlet kapcsán,a a források szerint pedig e dokumentumot a következő hetekben meg is küldik a Microsoftnak.

A lap megkereste az ügyben az EU trösztellenes felügyelő szervét is, mely április 11-ig szabta meg a határidőt az ügyletről szóló határozat meghozatalára, ám nem kívántak nyilatkozni az ügyben. Ugyanakkor a Microsoft közölte:

“Továbbra is együttműködünk az Európai Bizottsággal a piaci aggályok kezelése érdekében. Célunk, hogy több játékot juttassunk el több emberhez, és ez az üzlet pont e cél elérését fogja elősegíteni.”

Mint ismert, a Microsoft még tavaly januárban jelentette be, hogy fel akarja vásárolni az Activision Blizzardot, hogy ezáltal versenybe szállhasson a jelenleg piacvezető Tencenttel és a Sonyval. Az amerikai és a brit szabályozó hatóságok azonban egyaránt aggodalmuknak adtak hangot az üzlet kapcsán, sőt, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság bírósághoz fordultak, hogy megakadályozzák.