Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Microsoft: az Activision-üzlet jóváhagyása után sem drágul a Game Pass

Fotó: Xbox
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a brit szabályozó hatóság aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az Activision-üzlet lezárultával a Microsoft emelheti előfizetős szolgáltatásának árát, a vállalat közölte, nem tervez emelést.

Az Egyesült Királyság szabályozó hatósága, a Competition and Markets Authority (CMA) aggodalmát fejezte ki annak kapcsán, hogy ha jóváhagyják a Microsoft üzletét, úgy a vállalat emelni fogja az Xbox Game Pass előfizetési szolgáltatásának árát.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Erre reagálva a Microsoft egy, a CMA által közzétett válaszában állította, hogy egyáltalán nem tervezi emelni az Xbox Game Pass árát, még akkor sem, ha lezárul az Activision-üzlet. A vállalat válaszában azt is hozzátette, hogy azt követően sem emelte árait, hogy a Bethesda játékai is bekerültek az anyavállalat, a ZeniMax Media felvásárlását követően.

“Az Activision és a Microsoft integrációja a kettős marginalizációs hatás klasszikus kiküszöbölését eredményezi, mivel a Microsoft más költségen tudja majd megszerezni ezeket a játékokat, és ösztönzői lesznek arra, hogy szélesebb körben terjessze őket, s növelje a Game Pass teljesítményét az ellentételező szinthez képest.”

A levélben arra is rámutattak, hogy bármilyen áremelés kontraproduktív lenne, mivel növelné az előfizetők elvándorlási arányát, hangsúlyozva, hogy a Microsoft olyan lehetőséget kínál az előfizetőknek, melyben egy hónap játék után bármikor lemondhatják Game Pass-előfizetésüket, tehát nem korlátozzák a játékosokat.