Sikeresen végrehajtotta a NASA az első teszteket az Artemis Hold-missziójának rakétáján

not image

Kulcsár Péter

2020. szeptember 3. - 15:40

Gond nélkül beüzemelték a valaha épített legnagyobb amerikai rakéta-erőforrást, amelyet Space Launch System (SLS) névre kereszteltek.

Gond nélkül beüzemelték a valaha épített legnagyobb amerikai rakéta-erőforrást, amelyet Space Launch System (SLS) névre kereszteltek.

A utahi Promontoryban történt tesztek során a NASA sikeresen beindította a boostert, ezzel újabb komoly lépéseket tett afelé, hogy hamarosan ismét emberek landolhassanak Földünk hűséges követőjének felszínén.

“A NASA és a Northrop Grumman szeptember 2-án sikeresen elvégezte a Flight Support Booster-1 (FSB-1) tesztjét Promontyban, Utah-ban. A booster kilövését vadonatúj anyagokkal és eljárásokkal hajtottuk végre, amit a NASA SLS rakétáinál is alkalmazhatunk majd.”

számolt be róla az amerikai űrügynökség.

A NASA és az SLS boosteréért felelős vállalat, a Northrop Grumman a két percig tartó kilövési teszt adatait arra fogja fogják felhasználni, hogy a motor teljesítményét maximalizálják, valamint kihasználják az új erőforrásban lévő potenciált, amivel az Artemis 2024-es Holdra szállását támogathatják.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kiderult-a-fold-belso-magjanak-pontos-kora/

“Az SLS boosterei a legnagyobb, legerősebb meghajtóegységek, amiket valaha repülésre terveztünk. A rakétákon lévő két booster a lökések több mint 75%-áért felelősek, amivel jelentős mértékben hozzájárulhatnak a NASA jövőbeni küldetéseinek sikerességéhez.”

tette hozzá a NASA.

Jim Bridenstine, a NASA adminisztrátora hangsúlyozta, az SLS boosterének elindítása kulcsfontosságú része volt a misszióval kapcsolatos fejlesztéseknek, így már semmi akadálya sincs annak, hogy nekiálljanak a következő tesztfázisnak.