Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Az első videofelvétel a sápi frontális vonatbaleset helyszínéről

Egyre több részlet, információ lát napvilágot a sápi frontális vonatbalesetről, melynek körülményei nem teljesen tisztázottak.

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott vasúti jármûvek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesrõl Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezetõ, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Egyelőre sok a kérdőjel a súlyos vonatbaleset körül, aminek ideje alatt egy tehervonat és egy személyvonat csapódott egymásnak frontálisan. Röviddel ezután számos mentőegység érkezett meg a helyszínre.

Az egyik sérült mentése a baleset jellege miatt hosszabb ideig tartott, de a tűzoltók és a mentők ezúttal is kiváló munkát végeztek. Egy életveszélyes sérültről tudni, aki az egyik vonaton tartózkodott a baleset idején. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

A helyszínen készült fotók is beszédesek, de már videót is kaptunk Sápról, ahol a Katasztrófavédelem szervezi és irányítja a műszaki mentést. Jelenleg nem tudni, mikor állhat helyre a közlekedés az érintett vonalon.