Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Frontálisan ütközött egy tehervonat és egy személyvonat Sápon (fotóval)

Súlyos vonatbaleset történt a magyar vasútvonalon, Sápon, amikor egy tehervonat és egy személyvonat frontálisan összeütközött.

Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Sáp településen, a vasútállomásnál történt a súlyos baleset, melynek következtében egy személyvonat és egy tehervonat egymásnak rohant frontálisan. A Katasztrófavédelem azt írja, a személyvonat Püspökladány irányába haladt, a tehervonat pedig onnan érkezett.

A kiadott közleményben megemlítik, a püspökladányi, szoboszlói, berettyóújfalui és karcagi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Többek között azt is megtudhattuk, hogy a személyvonaton a vezetővel együtt 5 ember utazott. A tehervonat 60 km/órás sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett. A társegység is a helyszínen dolgozik, a súlyos baleset körülményei egyelőre nem ismertek.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit

A Mávinform is beszámolt a balesetről, és azt írják, a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

A bejegyzésben hozzáteszik, mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérült szenvedtek, őket a mentők ellátják. A vasúttársaság mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek.

A vonatforgalom szünetel Püspökladány és Berettyóújfalu között a helyszínelés ideje alatt, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó FacebookMávinform