Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Sápi frontális vonatbaleset: egy ember kimentése folyamatban van

Halálos áldozatokról egyelőre nem számoltak be a súlyos sápi vasútbaleset kapcsán, de azt már tudni, hogy egy ember kimentése folyamatban van.

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Az elsők között számolhattunk be a Sápon történt súlyos vonatbalesetről, melynek ideje alatt egy személyvonat és egy tehervonat ütközött össze egymással. A tehervonat 60 km/órás sebessséggel haladt, míg a személyvonat lassítva közeledett az állomáson.

A tehervonat nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, majd meghaladta a jelzőt és nekiütközött a másik szerelvénynek. Nemcsak a mozdonyvezető, hanem a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négy megsérült. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI-nek elmondta, hogy nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy ember kimentése pedig folyamatban van – tette hozzá.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.